REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius teigia esąs įsitikinęs, kad Nacionalinio susitarimo, kurį ketinama patvirtinti jau kitą savaitę, rengimas buvo tinkama dialogo su socialiniais partneriais forma, o protestą surengusiems ir dar protesto akcijomis grasinantiems mokytojams primena, kad jiems atlyginimų fondas kerpamas mažiau nei daugeliui.

REKLAMA
REKLAMA

"Darbo užmokesčio fondus valstybės tarnyboje, daugeliui kitų institucijų mažiname 10 proc., tuo tarpu pedagogams - tik 5 proc. Kai matau, kad po to vis tiek bent dalis profsąjungų protestuoja, man kyla abejonių, ar tikrai teisingai pasielgėme, kai, nepaisant kai kurių kitų ministrų raginimų taikyti visiems vienodą mažinimo koeficientą, mes kai kurioms grupėms taikėme mažesnį. Dabar tų grupių profsąjungų atstovai ateina ir priekaištauja Vyriausybei", - piktinosi A. Kubilius.

REKLAMA

Vyriausybės vadovas teigia supratęs, kad vis dėlto trečiadienį mokytojų ir medikų mitingo tikslas buvo ne išsakyti problemas dėl atlyginimų, o išreikšti nuoskaudą, kad neva su jais nėra kalbamasi.

"Turiu priminti, kad mes kalbamės su tomis profesinėmis sąjungomis, kurios vienija didžiausius profesinių sąjungų narių būrius, tarp tokių yra ir mokytojų (...) Aš bent jau iki šiol maniau, kad visos profesinės sąjungos yra susivienijusios į tris susivienijimus, ir tų trijų susivienijimų vadovus mes kvietėme derybų pokalbių, bet matome ganėtinai sudėtingą situaciją dėl mokytojų profesinių sąjungų susiskaldymo", - sakė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras suabejojo, ar esant tokiai situacijai, kai profsąjungos pešasi ir neišsiaiškina tarpusavyje, galima pasiekti konstruktyvių sprendimų.

"Mums nebūtų taip paprasta Nacionalinį susitarimą derinti su profesinėmis sąjungomis, kurios galbūt daugiau laiko praleistų tarpusavio santykių aiškinimuisi", - sakė A. Kubilius.

ELTA primena, jog trečiadienį prie Vyriausybės mitingą surengė mokytojai ir pedagogai. Pas Premjerą A. Kubilių pakviesti piketą trečiadienį surengusių mokytojų lyderiai po susitikimo teigė, kad tarpusavio supratimas rastas nebuvo. Pedagogai grasina masiniais streikais, jeigu su Vyriausybe ir toliau nepavyks užmegzti efektyvaus dialogo.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Aleksas Bružas atmetė A. Kubiliaus kaltinimus, kad pedagogų profsąjungos nesusikalba tarpusavyje, ir teigė, kad Vyriausybė derasi tik su jai palankiomis organizacijomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų