REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Puikia pergale 71:52 prieš Vilerbano „Asvelį“ Eurolygos turnyrą pradėjusios Kauno „Žalgirio” komandos vyr. treneris Gintaras Krapikas spaudos konferencijoje džiaugėsi geru auklėtinių žaidimų gynyboje bei negailėjo komplimentų sirgaliams, kurie, anot trenerio, „nešė komandą ant sparnų“:

REKLAMA
REKLAMA

„Noriu visus pasveikinti su Eurolygos pradžia. Didžiulis skirtumas nuo tų rungtynių, kurias žaidėme šiame sezone. Visi vyrai kelias paskutines dienas buvo įsitempę, nes atsakomybė slėgė visus.

REKLAMA

Didžiuliai komplimentai komandai, kuri susikaupė ir gynyboje parodė tokį žaidimą, kokį ir turime žaisti. Neleidome jiems įmesti ir tai nulėmė pergalę“, – spaudos konferencijoje šypsodamasis kalbėjo G. Krapikas.

– Po užtvarų baudos aikštelėje dažnai atsirasdavo laisvų varžovų. Taip buvo suplanuota?

– Laisvi žaidėjai po krepšiu ne tiek bėdų pridaro, kiek mums padarytų jų laisvi gynėjai prie tritaškio linijos.

REKLAMA
REKLAMA

– Prieš Mindaugą Lukauskį buvote paruošią specialią taktiką?

– Visi lietuviai prieš visas Lietuvos komandas labai gerai sužaidžia. To bijojau ir šį kartą. Manau, kad ta atmosfera paveikė ir Mindaugą. Nepataikęs kelių pirmų metimų jis tapo nebe toks.

Dainius Šalenga perdegė?

– Visi dirbome gynyboje, todėl nelabai svarbu, kas tuos taškus meta. Neturiu jokių priekaištų Dainiui, kuris prisidėjo savo darbu. Dar bus diena, kai jis iššaus.

– Atsarginių žaidėjų suolelio indėlis jus šį kartą tenkino?

– Šiandien labai tenkino atsarginių žaidėjų pagalba. Dabar pamatėme, kaip svarbu, kai vienas žaidėjas kompensuoja kitą. Nesužaidus Šalengai jį puikiai pakeitė Martynas Pocius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Tikėjotės tokio sėkmingo Pociaus debiuto Eurolygoje?

– Be abejo, aš laukiau tokio žaidimo. Žinau, kaip Martynas veržiasi į kovą. Truputį bijojau, ar jis neperdegs, bet džiaugiuosi, kad jis įsijungė į komandą, kaip senbuvis.

– Dar turite rezervų?

– Strigome prieš varžovų aikštės gynybą. Iki šiol nei viena komanda prieš mus tokios gynybos nebuvo taikiusi. Nepataikius metimų atrodė, kad vienu varžovu daugiau žaidžia. Tačiau gerai, kad ir jie nepataikė.

Eimantas Skersis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų