REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Jokių klausimų apie rinktinės reikalus. Noriu susikaupti ties Eurolygos rungtynėmis“, – taip pokalbį su žurnalistais pradėjo Rimas Kurtinaitis. Prieš ketvirtadienį vyksiančią dvikovą prieš „Efes Pilsen“ klubą vilniečių treneris tikino nusiteikęs optimistiškai ir sieksiantis tik teigiamo rezultato.

REKLAMA
REKLAMA

Vidas Ginevičius sudarys sutartį su „Lietuvos rytu“?

– Jis yra vienas iš kandidatų. Mes truputėlį žiūrime į ateitį jeigu vienas iš mūsų įžaidėjų patirtų traumą susilpnėtų ši pozicija, todėl apsidraudimui ieškome dar vieno žaidėjo.

REKLAMA

– Kaip komanda nusiteikusi pirmosioms Eurolygos rungtynėms?

– Mes gerbiame varžovą. „Efes Pilsen“ ekipą sudaro įspūdingos pavardės, įspūdingi kontraktai, tačiau mes varžovų nebijome. Žinome, kad namuose turime laimėti jeigu norime patekti į kitą etapą. Namie mes visada žaidžiame gerai.

– Kam daugiausiai dėmesio skirsite šiame mače?

– „Efes Pilsen“ visose pozicijose turi daug gerų žaidėjų. Daug dėmesio skirsime Danieliui Santiago, kuris yra žymiai aukštesnis ir stipresnis už mūsų „centrus“. Taip pat Turkijos klubas išsiskiria geru gynėjų duetu – Igoriu Rakočevičiumi bei Keremu Tunčeri. Šios dvi pozicijos yra stipresnės už mūsų ekipos, bet stipresnės individualiai. Mes bandysime juos stabdyti komandiniu žaidimu.

REKLAMA
REKLAMA

– Kokia yra Donato Zavacko sveikata?

– Jo patirta trauma nėra rimta. Jam skauda kirkšnį, tačiau jis susitvarkys su šia problema ir rytoj žais.

– Šią vasarą „Lietuvos rytą“ paliko trys lyderiai. Ar komanda pajėgi laimėti ir be jų?

– Auginsime naujus lyderius. Šiuo metu neturime buvusiems lyderiams lygiavertės pamainos, bet aš manau, kad po truputį mūsų žaidimas gerėja ir netrukus išvysime naujus lyderius. Komanda yra jauna, ambicinga, agresyvi, norinti laimėti, trokštanti titulų, o ne tik pinigų.

– Ką galėtumėte pasakyti apie „Efes Pilsen“ komandą?

– Jie nesilaiko disciplinos tokios, kokios laikomės mes, nes turi individualiai stiprius žaidėjus. Dažniausiai jų žaidėjai elgiasi pagal situaciją, nes yra pasiekę tokį meistriškumo lygį. Prieš juos žaisti labai sunku. Mes nežinome, ką I. Rakočevičius darys: veršis po krepšiu, mes tritaškį, ar perduos kamuolį. Treneris suteikia laisvės improvizuoti ir jiems tai sekasi puikiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ar šį sezoną komandoje turite žaidėją, kuris galėtų nulemti rungtynių baigtį?

– Šiais metais žaidžiame dagiau komandinį žaidimą. Praėjusį sezoną buvo lengviau, nes turėjome Ch. Eidsoną, kuris aikštelėje galėdavo daryti viską . Tačiau laikai keičiasi. B. Popovičius nėra blogas žaidėjas. Gal taškų jis tiek ir neprimes, tačiau jis puikiai valdo komandą.

– Ar D. Borovnjako ir A. Bayneso žaidime matote tobulėjimo?

– Tobulėja, bet kol kas mes dar turime su jais problemų. Situacija yra tokia, kokia yra ir žaidime su šitais žaidėjais.

REKLAMA

– Eurolygos sezoną pasitinkate optimistiškai nusiteikęs?

– Aš visada esu optimistas. Neičiau į aikštelę, jei nenorėčiau nugalėti.

– Kokius tikslus šį sezoną keliate komandai?

– Prieš sezoną sunku apie tai kalbėti. Žingsnis po žingsnio siekiame tikslų. Praėjusį sezoną viską buvome paskaičiavę, kiek mums reikia pergalių, norint patekti į kitą etapą. Bandysime tą daryti ir šiemet. Aišku, norisi laimėti visas rungtynes, bet taip nebūna.

– Kurias komandas laikote pagrindiniais konkurentais grupėje?

– Pagrindiniai mūsų priešininkai turėtų būti „Partizan“ ir „Entente“. Su šiomis komandomis reikės kautis labai rimtai. Mes visiškai nebijome ir kitų komandų. Savo salėje „Lietuvos rytas“ žaidžia labai gerai ir mes tikimės pergalių ir prieš rimtesnius varžovus.

REKLAMA

– Ar galima tikėtis jau rytoj žais V. Ginevičius?

– Ne, nes jis nedalyvavo pasirengime. Mane jo žaidimas tenkina ir jei klubo direktoriai pasirašys sutartį, jis prisijungs prie komandos. Derybos vyksta. Jei Vidas sutiks žaisti, bus gerai, jei ne, į šią poziciją ieškosime kito žaidėjo.

– Žaidėjams jau pasakėte, kiek taškų jie gali praleisti?

– Ne (šypsosi). Nors spaudos neskaitau, bet paukštelis pačiulbėjo, jog treneris elgiasi negarbingai ir t. t. Jūs pasakykite, kaip man motyvuoti žaidėjus rungtynėse prieš „Aisčius“, kai po kelių dienų laukia Eurolygos dvikova?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jie ir taip žino, kad laimės, nes yra individualiai stiprūs. Todėl ir prisigalvojame visokių dalykų. Pernai Marijampolėje žaidėme be driblingo, šį kartą susitarėme nepraleisti 50 taškų. Aš džiaugiuosi, kad net iš tokių rungtynių sugebu kažką „išspausti“.

Romanas Buršteinas



R. Kurtinaičio interviu VIDEO:


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų