REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmasis „Žalgirio“ barjeras – Prancūzijos čempionas

Ilgai lauktas Eurolygos sezonas pagaliau atėjo ir pirmasis ŪBIG valdomo Kauno „Žalgirio“ varžovas yra ne bet kas, o visų laikų tituluočiausias Prancūzijos klubas Vilerbano „Asvel“.

REKLAMA
REKLAMA

Svečiai iš Prancūzijos net 17 kartų yra tapę šalies čempionais bei savo trofėjų lentynoje turi 8 Prancūzijos taures. Praėjusiame sezone „Asvel“ vėl triumfavo Prancūzijoje bei išsikovojo teisę dalyvauti prestižiškiausiame Senojo žemyno turnyre – Eurolygoje.

REKLAMA

Kauno „Žalgiris“, kaip ir kiekvienoje dvikovoje, sieks tik pergalės, tačiau ją iškovoti nebus lengva. Varžovų ekipos vadovybė per vasarą nesnaudė ir surinko gerai subalansuotą sudėtį visose grandyse.

Vienu svarbiausių „Asvel“ vasaros pirkinių tapo lietuvių publikai puikiai pažįstamas Mindaugas Lukauskis, kuris prieš tai ne vieną sezoną praleido principinių varžovų Vilniaus „Lietuvos ryto“ stovykloje, o šią vasarą kartu su Lietuvos nacionaline rinktine dalyvavo Europos čempionate Lenkijoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Asvel“ savo sudėtyje turi ne tik legionierių iš Lietuvos, komandai atstovauja net keturi žaidėjai iš JAV ir Estijos rinktinės atstovas, buvęs Talino „Kalev“ krepšininkas Kristjanas Kanguras. Visi likę žaidėjai yra prancūzai.

Vienu potencialių ekipos lyderių galime vadinti Bobby Dixoną – vos 178 centimetrų ūgio amerikietis šalies čempionate per tris sužaistus mačus į varžovų krepšį vidutiniškai sumeta po 16 taškų. Gana sėkmingai puolime su juo kartu žaidžia ir 207 cm ūgio puolėjas Ali Traore, kuris varžovams vidutiniškai įmeta po 13 taškų bei sėkmingai grumiasi po krepšiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Asvel“ ekipoje būtų sunku išskirti krepšininką, kuris būtų visa galva pranašesnis už kitus. Tai pakankamai apylygiai sukomplektuotas klubas, kurio stiprybe turėtų tapti komandinis žaidimas.

Aukščiausio ryškumo žvaigždžių Vilerbano miesto pasididžiavimas neturi, tačiau, kaip šį savaitgalį parodė lygos kova su „Strasbourg“, tai nieko nereiškia. Būtent paskutinėse Prancūzijos čempionato rungtynėse „Asvel“ pagaliau iškovojo pirmąją pergalę, po nesėkmių pirmose dvejose turuose. Savo aikštėje „Asvel“ užtikrintai įveikė „Strasbourg“ – 90:66.

REKLAMA

Šiame susitikime po dvejų blankių mačų sužibėjo kitas legionierius iš JAV Benjaminas Dewaras. Akivaizdu, kad žalgiriečiams taip pat teks pasisaugoti ir šio 28-erių metų krepšininko.

„Asvel“ strategas Vincentas Collet teigė, jog Eurolyga yra rimtas iššūkis ir komanda Kaune kovos tik dėl pergalės: „Mums didelė garbė dalyvauti tokiame turnyre kaip Eurolyga.

Tai aukščiausio lygio krepšinis, tačiau mes stengsimės startuoti pergale. Mūsų tikslas yra išeiti iš grupės. Kauno „Žalgiris“, manau, bus vienas mūsų pagrindinių varžovų kovojant dėl vietos kitame etape, tad šis susitikimas bus ypatingai svarbus.“

Taip pat pateikiame SPORT1 televizijos laidos „Sportas šiandien“ reportažą iš „Žalgirio“ treniruotės:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų