REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Apple“ pranešė vakar pristačiusi tris naujus savo gaminius: atnaujintus „iMac“ ir „MacBook“ serijų kompiuterius su „LED-Backlit“ ekranais ir bevielę „Magic“ pelę.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak bendrovės atstovų, vartotojus turėtų ypač sudominti nauja „Apple“ kompiuterių „iMac“ linija, kurios pagrindinė naujiena – 21,5 ir 27 colių įstrižainės „LED-Backlit“ ekranai. Atnaujintieji „iMac“, kurių kaina prasideda apytikriai nuo 3800 Lt, dabar greitesni nei bet kada - pradedant 3.06 Ghz spartos „Intel Core 2 Duo“ procesoriais, baigiant dvigubai didesnės spartos „Core i5“ ir „i7 Quad-core“ procesoriais. Kiekvienas naujas „iMac“ kompiuteris pristatomas su belaide klaviatūra ir naujove – beviele „Magic“ pele.

REKLAMA



Gamintojo nuotr.

„Apple“ taip pat pristatė populiarųjį „MacBook“ su kokybišku ir moderniu „LED-backlit“ ekranu ir įdiegta „Multi-Touch“ technologija. Su naujos technologijos baterija nuo šiol jis veiks net 7 val. Šių „MacBook“ kaina Lietuvos rinkoje bus maždaug nuo 3205 litų, teigiama bendrovės pranešime.

Pasak gamintojų, atnaujintų „iMac“ ir „MacBook“ įdiegtų  „LED-backlit“ 16:9 proporcijų ekranai puikiai tinka žiūrėti aukštos raiškos filmus ar TV serialus iš „iTunes“ arba montuoti bei žiūrėti savo gamybos vaizdo klipus ar nuotraukas su „iLife“ programa.

REKLAMA
REKLAMA



Gamintojo nuotr.

21,5 colių dydžio „iMac“ raiška – 1920-1080 taškų, o 27 colių įstrižainės „iMac“ ekrano – 2560-1440 taškų, t.y., net 60 proc. didesnė nei ankstesniame 24 colių įstrižainės modelyje. Abu ekranai naudoja IPS technologiją, kuri pateikia tokį pat ryškų vaizdą net 178 laipsnių žiūrėjimo kampu.

Paskutinė „Apple“ naujiena – „Magic“ pelė, sukurta revoliucinės „Multi-Touch“ technologijos pagrindu. Joje nėra mechaninių mygtukų ir sukinėjimo volelių – „Magic“ pelė yra su lytėjimui jautriu „Multi-Touch“ paviršiumi. Vartotojas lytėdamas gali lengvai „lakstyti“ didelės apimties dokumentuose, dirbti su dideliais vaizdais ar „judėti“ pirmyn bei atgal tinklalapių ar nuotraukų kolekcijose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA



Gamintojo nuotr.

„Magic“ pelė gali būti sukonfigūruota kaip vieno ar dviejų mygtukų pelė. Ji, kaip ir belaidė klaviatūra, veikia naudodama „Bluetooth“ ryšį.

„Apple“ taip pat pranešė, kad „Mac mini“ kompiuteris nuo šiol spartesnis, talpesnis ir turi dvigubai daugiau atminties. Pigiausias „Mac mini“ dabar yra su spartesniu 2,26 GHz „Intel Core 2 Duo“ procesoriumi, 2 GB DDR 1066 MHz atmintimi, 160 GB talpos standžiuoju disku, penkiais USB lizdais, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų