REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Statistikai skelbia, jog telekomunikacijų verslo sektorius yra vienas iš nedaugelio, kuris sunkmečiu liko pelningas. Tai patvirtina ir telekomunikacijų bendrovės „Tele2“ EBITDA (pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją) trečiąjį šių metų ketvirtį.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovės pelnas per tris mėnesius siekė 47,7 mln. litų ir, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, išaugo 13,2 procentų. Bendrovės pajamos lyginant šių ir praėjusių metų trečiąjį ketvirtį sumažėjo 6,8 proc. ir siekė 137,1 mln. litų.

REKLAMA

2009 metų pirmų devynių mėnesių bendrovės pajamos siekė 409,4 mln. litų ir sumažėjo 2,4 proc. lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, o EBITDA išaugo 14,2 proc. ir pasiekė 150,2 mln. litų.

„Tele2“ bendras klientų skaičius nepasikeitė ir siekia 1,9 mln., tuo tarpu verslo klientų skaičius trečiojo ketvirčio pabaigoje siekė 91,2 tūkst. ir buvo 8,4 proc. didesnis nei prieš metus.

Trečiąjį ketvirtį „Tele2“ toliau investavo į ryšio tinklo plėtrą – bendrovės investicijos nuo metų pradžios viršija 46 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Nepaisant sunkios šalies ūkio padėties sugebėjome išlaikyti tolimesnį bendrovės pelno augimą. Tokių rezultatų sulaukėme dėl efektyvios verslo strategijos – siūlome klientams mažiausią paslaugų kainą už tos pačios kokybės paslaugas“, – teigė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

Bendrovės pajamų mažėjimą, pasak P. Masiulio, lėmė nuo metų pradžios penktadaliu sumažintas skambučių sujungimo mokestis ir trečiąjį ketvirtį dar labiau kritę „Tele2“ paslaugų įkainiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų