REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tinklus pakliuvo Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Česlovas Banevičius - jam agentai pareiškė įtarimus dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Įtariama, kad dėl direktoriaus veiksmų valstybei galėjo būti padaryta daugiau nei 1 mln. litų žala.

REKLAMA

Teisėsaugininkų teigimu, piktnaudžiavimas susijęs su viešaisiais pirkimais, kurie atlikti rekonstruojant pagrindinę Gargždų miesto Klaipėdos gatvę. Minėtus darbus atliko bendrovė "Hidrostatyba". Teigiama, kad pradinė rekonstrukcijos sąmata išaugo daugiau nei 1 mln. litų (iki 9,6 mln.), tačiau papildomiems darbams konkursai skelbti nebuvo.

6,6 mln. litų šiam projektui skyrė Europos Sąjunga, pusė milijono gauta iš Kelių priežiūros ir plėtros programos, 2,5 mln. rajono savivaldybė pasiskolino. Teisėsaugininkų teigimu, įtariamųjų šioje byloje bus ir daugiau.

REKLAMA
REKLAMA

"Vakarų ekspresui" vakar pasiteirauti apie susiklosčiusią situaciją paties Č. Banevičiaus nepavyko. Likus pusvalandžiui iki darbo dienos pabaigos kelis kartus paskambinus nurodytu telefonu, administracijos direktoriaus sekretorė teigė, kad vadovas yra užsiėmęs. Vėliau jai pabandžius sujungti su Č. Banevičiumi, šis nekėlė telefono ragelio.

Anksčiau žurnalistams administracijos direktorius teigė, kad, jei ir galėjo būti procedūrinių pažeidimų, jie padaryti nepiktybiškai, tad jokio nusikaltimo čia nesą, o rekonstrukcijos sąmata išaugusi dėl papildomų darbų ir naudotų kokybiškų medžiagų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu UAB "Hidrostatyba" valdybos pirmininkas Jonas Dumašius vakar mūsų dienraščiui sakė tik iš žurnalistų sužinojęs apie mestus įtarimus Č. Banevičiui.

"Nelabai tikiu tomis kalbomis. Čia kažkoks blefas, nieko ten nėra, esame labai ramūs. Ir nelabai tikiu, kad Č. Banevičius piktnaudžiavo tarnyba. Vyksta tyrimas, buvo mūsų vyrai pakviesti, jie nesuprato, ko klausinėjo", - sakė valdybos pirmininkas.

Denisas NIKITENKA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų