REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Liverpool“ klubas pateko į nesėkmių liūną. Pralaimėtos trejos iš eilės rungtynės – Londono „Chelsea“, „Fiorentina“ bei „Sunderland“ ekipoms. Prie to galima pridėti ir komandos lyderių Fernando Torreso bei Steveno Gerrardo traumas. Tiesa, pastarasis šiandien jau turėtų išbėgti į aikštelę.

REKLAMA
REKLAMA

UEFA Čempionų lygos rungtynės su Liono „Olympique“ – puiki galimybė Rafaelio Benitezo auklėtiniams reabilituotis savų žiūrovų akivaizdoje.



„Liverpool“ treneris Rafaelis Benitezas:

REKLAMA

„Galiu garantuoti, kad jeigu laimėsime prieš „Olympique“, mūsų nuotaika pasikeis. Pastarąsias rungtynes pralaimėjome dėl to, jog žaidėme per lėtai. Šiame mače stengsimės šios klaidos nekartoti.

Aš tikiu savo komanda, nes turime gerus žaidėjus. Kai kurie mūsų nariai yra traumuoti, tačiau, nepaisant to, likę futbolininkai nėra niekuo prastesni. Teigiamas rezultatas pakeltų mūsų dvasią.

Stevenas Gerrardas jau treniravosi, todėl manau, kad jis galės mums padėti, o Fernando Torresas  nerungtyniaus. Liono „Olympique“ yra gera komanda, su žaidėjais, turinčiais UEFA Čempionų lygos patirties. Taigi žinome, kad tai bus sunkios rungtynės.“

REKLAMA
REKLAMA

„Olympique“ treneris Claude Puelis:

„Svarbiausia, gerai pradėti rungtynes, nes mūsų varžovai yra labai pavojingi. Turime problemų gynybos grandyje, keli mūsų žaidėjai yra traumuoti. Bandysime žaisti savo žaidimą ir jį primesti varžovams. Pralaimėjome savaitgalį, todėl pergalė Liverpulyje būtų labai naudinga psichologiškai.

„Liverpool“ yra nesėkmių ruože, todėl jie norės žūtbūt laimėti. Tai daro mūsų užduotį dar sunkesnę, tačiau tai mus motyvuos. Net jeigu F. Torresas nerungtyniaus, varžovai turi labai daug pavojingų žaidėjų, tokių, kaip R. Babelis, Y. Benayounas, A. Riera, D. Kuytas ir daugelis kitų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

UEFA Čempionų lygos startas nuteikia optimistiškai ir, jeigu laimėtumėme Liverpulyje, mūsų šansai patekti į kitą etapą būtų labai geri.“



Savaitgalio rezultatai:

„Sunderland“ – „Liverpool“ 1:0.

Tai buvo trečiasis „Liverpool“ pralaimėjimas iš eilės. Tokia serija pasikartojo pirmą kartą nuo 2005 metų sausio mėnesio, kai „Liverpool“ pralaimėjo tris mačus „Manchester United“, „Burnley“ ir „Southampton“ klubams.

„Olympique“ – „Sochaux“ 0:2.

Lisandro Lopezas grįžo į aikštę po traumos, tačiau tai nepadėjo Liono klubui išvengti pirmosios nesėkmės Prancūzijos lygoje.

REKLAMA

Komandų naujienos:



„Liverpool“

Traumos: Fernando Torresas (pritraukiamasis raumuo), Alberto Aquilani (čiurna), Andrea Dossena (kirkšnis), Sotiris Kyrgiakos (kelis).

Abejojama, ar žais: Stevenas Gerrardas (kirkšnis)



„Olympique“

Traumos: Andersonas (kelis, blauzda, petys), Jeanas-Alainas Boumsongas (kirkšnis), Mathieu Bodmer (kirkšnis).

Abejojama, ar žais: Michelas Bastonsas (čiurna), Cesaras Delgado (šlaunis)

Ar žinote:

Nors „Liverpool“ niekada iki šiol nėra žaidusi su Liono klubu, tačiau su kitomis Prancūzijos komandomis anglai turi labai gerą namų rungtynių santykį. Per 11 susitikimų namuose „Liverpool“ tik sykį turėjo pripažinti Prancūzijos komandų pranašumą – 2007 metais buvo nusileista Marselio „Olympique“ ekipai rezultatu 0:1.

REKLAMA

Liono futbolininkai per visą rungtynių istoriją su Anglijos klubais iškovojo vos 1 pergalę svečiuose, kai 1998 metais UEFA taurės varžybose įveikė „Blackburn Rovers“ klubą.

Gerardas Houllier treniravo tiek Liono, tiek Liverpoolio klubus. Anglams strategas vadovavo nuo 1998 iki 2004 metų, o prie „Olympique“ vairo jis stovėjo nuo 2005 iki 2007 metų.

Liono žaidėjai po 2 turų turi 6 taškus ir pirmauja E grupėje, o Liverpulio vienuolikė su 3 taškais žengia vos trečia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų