REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV vyriausybė raginama gelbėti žurnalistiką

JAV privalo rasti naujų šaltinių žurnalistikai finansuoti, nes dėl laikraščių patiriamų finansinių nuostolių žurnalistika gali apskritai išnykti, perspėja ataskaita, tarp kurios autorių yra buvęs laikraščio „Washington Post“ vykdantysis redaktorius Lenas Downie ir Kolumbijos universiteto profesorius Michaelis Schudsonas.

REKLAMA
REKLAMA

Ataskaitos autoriai kaip vieną galimų žurnalistikos gelbėjimo scenarijų netgi siūlo valstybinį finansavimą. JAV vyriausybė, universitetai ir nepelno organizacijos raginami įsikišti į visą šį reikalą ir agituoti už tai, kad vietiniams laikraščiams būtų leista veikti kaip nepelno siekiančioms organizacijoms. Be to, filantropinės organizacijos raginamos paremti finansinius sunkumus išgyvenančius leidinius.

REKLAMA

Ataskaitos autoriai teigia, kad Federalinė komunikacijų komisija turi sukurti specialų fondą, į kurį byrėtų telekomunikacijų kompanijų bei internetinio ryšio tiekėjų sumokami mokesčiai. Iš šio fondo būtų mokamos išmokos inovatyviems vietiniams laikraščiams.

Ataskaita, kurią užsakė Kolumbijos universiteto žurnalistikos mokykla, taip pat siūlo, kad universitetai turėtų užmegzti partnerystę su profesionaliais žurnalistais ir kartu vykdyti projektus.

Ataskaitoje rašoma, kad laikraščiai gilioje finansinėje krizėje atsidūrė dėl smarkiai sumažėjusių reklamos pajamų. Būtent todėl esą ir būtina rasti naują žurnalistikos finansavimo formą. Autoriai pažymi, kad laikraščiai ilgą laiką buvo nepriklausomos žurnalistikos pagrindas, užtikrinantis piliečiams informacijos gausą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų