REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Lietuvos krepšinio rinktinė turės naująjį vyr. trenerį. Kol krepšinio visuomenė diskutuoja, kuris kandidatas – Kęstutis Kemzūra ar Rimas Kurtinaitis – vertesnis vadovauti šalies krepšinio rinktinei, nusprendėme paklausti žinomų Lietuvos krepšininkų nuomonės.

REKLAMA
REKLAMA

Žydrūnas Urbonas, Utenos „Juventus“ ekipos prezidentas ir žaidžiantysis treneris:

– Aš rinkčiausi Tomą Pačėsą. Jis bene vienintelis iš dabartinių Lietuvos trenerių, jau kelis sezonus vadovauja Eurolygos komandai. Tuo gali pasigirti nebent Jonas Kazlauskas, tačiau jis, kaip supratau, kvietimo atsisakė.

REKLAMA

Kalbant apie du kandidatus, mano balsas visgi atitektų Kęstučiui Kemzūrai. Kęstutis išėjo labai stiprią Stepono Kairio mokyklą, užsienyje dirbo su labai gerais treneriais, rimtose komandose. Šio trenerio patirties bagažas yra solidesnis.

Kęstutis net ir esant tokiai sudėtingai situacijai Latvijos rinktinėje sugebėjo pasiekti gana neblogų rezultatų. Nors žodis beveik man nepatinka, Latvijos rinktinė beveik įvykdė užsibrėžtus tikslus patekti į antrąjį Europos čempionato etapą. Tai rodo, jog K. Kemzūra sugeba dirbti ir sunkiose situacijose.

REKLAMA
REKLAMA

Rimui Kurtinaičiui gal būtų šiek tiek lengviau. Rimas šiai dienai yra artimesnis rinktinei, geriau pažįsta žaidėjus, todėl jam būtų lengviau įsivažiuoti.

Autoritetas komandai svarbus nebent pirmą savaitę. Vėliau jis įgyjamas. Per kelias dienas komanda pamato, kaip treneris vadovauja, koks yra jo bendravimo stilius. Manau, kad K. Kemzūra šiai dienai turi pakankamą didelį autoritetą. Žinoma, R. Kurtinaitis buvo aukščiausio lygio krepšininkas, tačiau ir K. Kemzūra rungtyniavo aukštame lygyje.

Abu kandidatai į trenerio postą yra geri krepšinio specialistai, bet šiai dienai rinktinei reikia naujo vėjo, todėl aš rinkčiausi K. Kemzūrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vidas Ginevičius, buvęs Kauno „Žalgirio" krepšininkas:

– Labai sunku apsispręsti. Neteko žaisti nei pas Rimą Kurtinaitį, nei pas Kęstutį Kemzūrą. Neturiu nieko prieš nei prieš vieną iš šių dviejų kandidatų, tačiau savo balsą atiduočiau už R. Kurtinaitį.

R. Kurtinatis praėjusį sezoną iškovojo nemažai titulų, laimėjo Europos taurę, LKL ir BBL pirmenybes. Anksčiau su silpnesniais klubais dirbęs R. Kurtinaitis įrodė, jog vadovaudamas gerai komandai gali pasiekti daug.

Kita vertus, K. Kemzūra turi daugiau aukštesnio lygio vadovavimo patirties. Jis dirbo garsiuose klubuose, vadovavo Latvijos rinktinei.

Išties labai labai sunku nuspręsti, kuris treneris vertesnis rinktinės posto. Tikiuosi, K. Kemzūra neužpyks, tačiau aš savo balsą atiduočiau R. Kurtinaičiui.

Eimantas Skersis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų