REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo Naujųjų metų sostinėje ketinama įsteigti Vilniaus miesto sporto centrą, kuris perims visų miesto vaikų sporto mokyklų valdymą. Centralizavus valdymą tikimasi per metus sutaupyti daugiau kaip 2 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Iš šiuo metu daugiau kaip 150 sostinės sporto mokyklose dirbančių administracijos darbuotojų planuojama palikti tik 58, o finansų ir kitų sričių valdymą perkelti į naująjį sporto centrą.

REKLAMA

Vilniaus meras Vilius Navickas antradienį spaudos konferencijoje tvirtino, jog savivaldybei neapsimoka išlaikyti dešimties atskirų administravimo patalpų, kiekvienoms samdyti papildomus darbuotojus. Anot jo, kai kurias patalpas būtų galima ir parduoti.

"Nereikia mums tiek patalpėlių, jų prižiūrėtojų, valytojų. Dabar mokesčius už visas atskirai susimokėti reikia. Vienas parduosime, kitas skirsime kitokiai veiklai", - sakė meras.

REKLAMA
REKLAMA

Naujojo Vilniaus sporto centro darbuotojai bus išrinkti iš dabar geriausiai dirbančių šioje srityje. Neatmetama galimybė skelbti konkursus į kai kuriuos postus.

Centrui vadovaus direktorius, kurio trys pavaduotojai bus atsakingi už dar 2-3 skyrius.

Savivaldybės vadovai tikina, jog vaikų sporto finansavimo nežadama mažinti, o sutaupytos lėšos bus skiriamos įdarbinti daugiau trenerių, sporto mokytojų, pirkti naują inventorių.

Prie šių permainų kitais metais dar tikimasi įvesti popamokinio ir papildomo ugdymo krepšelius. Mero vaduotojas Gintautas Babravičius tvirtina jau pradėjęs derybas su Švietimo ir mokslo ministerija dėl veiklių vaikų finansavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis pavyzdys, anot G. Babravičiaus, pasiskolintas iš Estijos, kurioje kiekvienas vaikas popamokinei veiklai per metus gauna 200-300 eurų.

Visam iki šiol sostinės sporto centruose dirbusiam personalui per metus savivaldybė sumokėdavo maždaug 3,5 mln. litų, o centralizavus valdymą, kaip teigiama, tūrėtų užtekti ir 1,3 mln. litų.

Sporto mokyklas Vilniuje lanko 5 tūkst. vaikų, iš kurių 80 proc. berniukai. Tikimasi, kad sportuojančių vaikų po reformų padaugės dvigubai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų