REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į koaliciją kviečiama V.Uspaskicho partija (dar papildyta)

Prie keturių partijų koalicijos siūloma jungtis Viktoro Uspaskicho vadovaujamai Darbo partijai. Tokio pasiūlymo „darbiečiai“ sulaukė antradienio ryte. Partijos prezidiumas šį klausimą svarstyti ketina penktadienį vyksiančiame prezidiumo posėdyje.

REKLAMA
REKLAMA

Pasiūlymą papildyti valdančiąją „Permainų“ koaliciją pasirašė premjeras Andrius Kubilius ir valdančiųjų partijų lyderiai.

REKLAMA

„Mes apskritai dar galvosime, ar mums verta dalyvauti koalicijos darbe. Iki penktadienio tikrai jokių žinių nebus. Mums reikia nuspręsti, norime to ar ne“, - sako Seimo „darbiečių“ frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys.

Šalies vadovė paklausta, kaip vertina galimas permainas valdančiojoje koalicijoje ir ar jos reikalingos, sakė, kad Seimas yra įvairiaspalvis, turime koalicines Vyriausybes ir, matyt, ateityje jos tokios išliks.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė Dalia Grybauskaitė šiandien spaudos konferencijoje sakė, kad „koalicijų judėjimas tarpusavyje, susitarimai galimi penkių arba keturių metų laikotarpiu, ko gero, yra neišvengiami“. „Platesnė koalicija arba platesnis politinių partijų susitarimas sunkmečio laikotarpiu yra sveikintinas. Konkrečios partijos kvietimai dalyvauti vienoje ar kitoje jungtyje ar veikloje yra grynai valdančiosios koalicijos prerogatyva. Kai bus labai konkretūs rezultatai, tuomet realiai pasakysiu savo nuomonę. Kol kas tai yra tik kvietimas, politinių derybų pradžia, nes ar yra dauguma ir kiek ji tvirta, matysime, kai pradės svarstyti 2010-ųjų metų biudžetą“, - kalbėjo šalies vadovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parazitinis“ modelis?

Portalo „Balsas.lt“ politikos apžvalgininkas Imantas Melianas sakė manąs, jog dėl bendradarbiavimo esą jau susitarta ir tik laukta palankios progos bei tinkamo būdo, kaip apie tai visiems pranešti. „Jau iš ankstesnių naujosios Seimo pirmininkės Irenos Degutienės kalbų buvo galima suprasti, kad „abejonės“ tėra makaronų kabinimas. Užkulisiniai susitarimai jau greičiausiai yra pasiekti,“ – sakė apžvalgininkas.

Pasak I. Meliano, labiausiai tikėtina yra bendradarbiavimo forma, kurią jis apibūdino, kaip parazitinę. „Kaip konservatoriai kažkada rėmė „mažumoje“ buvusius Gedimino Kirkilo socdemus, taip gali elgtis ir darbiečiai. Nauda – abipusė. Vieni gauna balsų paramą savo nesveikai politikai, kiti – politinę įtaką be atsakomybės,“ – sakė jis.

Darbo partijos frakcija Seime vienija 10 narių.

Šiuo metu valdantieji turi trapią daugumą Seime – koalicija vienija 72 parlamentarus.

Apie galimą bendradarbiavimą su „darbiečiais“ anksčiau yra užsiminusi ir Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų