REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Reorganizavus Vyriausybės kanceliariją į Ministro Pirmininko tarnybą, racionaliau ir taupiau naudojamos valstybės biudžeto lėšos, sumažintos įvairios išlaidos. Nuo šių metų rugsėjo 15 d. sumažėjus darbuotojų skaičiui, darbo užmokesčio fondas sumažėjo 28,3 proc., teigiama antradienį Vyriausybės išplatintame pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Palyginti su 2008 metais, beveik 3 kartus sumažintos reprezentacinės išlaidos ir 3,5 karto - lėšos skirtos komandiruotėms. Daugiau nei trečdaliu mažiau pinigų skiriama ryšių išlaidoms, o atsisakius dalies tarnybinių automobilių, beveik 20 proc. sumažėjo išlaidos transportui.

REKLAMA

"Ateinančiais metais neišvengiamai turėsime toliau taupyti mokesčių mokėtojų pinigus, racionaliai juos paskirstydami tik patiems svarbiausiems Ministro Pirmininko tarnybos poreikiams. Norėčiau atkreipti dėmesį, kad pagal 2010 metais numatytą finansavimą "nukritome" į 2003 metų lygį", - pabrėžė Ministro Pirmininko tarnybos kancleris Deividas Matulionis.

Vyriausybės parengtame 2010 metų valstybės biudžeto projekte bendrasis finansavimas Ministro Pirmininko tarnybai bus mažinamas dar apie 22 proc. lyginant su 2009 metais, arba 43 proc. lyginant su 2008 metais. Ministro Pirmininko tarnyba iš valstybės biudžeto gaus apie 6 mln. litų mažiau nei 2009 metais ir 16 mln. litų mažiau nei 2008 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų