REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuva“ ir šildymo sistemų ekspertė „Vilpra“ pranešė sukūrusios sistemą, kuri leidžia nuotoliniu būdu valdyti patalpų ar vandens temperatūrą bei reguliuoti šildymo sistemos nustatymus. Tai pirmoji sistema rinkoje, kuri pasižymi pilna ryšio įrenginių integracija, kuomet šildymą galima reguliuoti mobiliuoju telefonu ir kompiuteriu, teigiama pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak „Bitės“ produktų vystymo vadovo Šarūno Chomentausko, įsidiegę šią sistemą šeimininkai savo namų šildymo nustatymus galės stebėti ir valdyti iš bet kurio pasaulio taško. Tereikia šalia turėti mobilųjį telefoną ar kompiuterį, o valdymą realiuoju laiku užtikrins „Bitės“ mobilus ryšys.

REKLAMA

Nuotolinio valdymo sistema apie avariją namuose iš karto trumpąja žinute praneša ne tik šeimininkams, bet ir „Vilpros“ techninio aptarnavimo skyriui. Šildymo sistemų specialistai galės iš karto reaguoti į gedimus, net jei šeimininkai bus išvykę.

Ši sistema bus naudojama ir profilaktikai: bendrovės „Vilpra“ specialistai nuotoliniu būdu galės nuolat stebėti šildymo sistemos darbą, atlikti jos diagnostiką, taip užbėgdami galimiems nesklandumams už akių.

REKLAMA
REKLAMA

Šildymo nuotolinio valdymo sistemai tiesioginį ryšį užtikrins „Bitės“ GSM modemas su „BITĖ Link“ išankstinio mokėjimo kortele. Visus šildymo nustatymus ar saugumo perspėjimus namų šeimininkai gauna realiu laiku į mobilųjį telefoną, kompiuterį ar faksą.

Sistema ir jos įdiegimas kainuoja 2100 Lt. Į šią sumą įskaičiuoti nuotolinis sistemos stebėjimas ir aptarnavimas vieneriems metams.

„Bitė Link“ – pirmoji išankstinio apmokėjimo kortelė, skirta elektroninių prietaisų valdymui nuotoliniu būdu. Vartotojai su „Bitė Link“ gali nuotoliniu būdu stebėti ir valdyti buitinius prietaisus, namų šildymo ir automobilių apsaugos sistemas. „Bitė Link“ pritaikyta naudotis visų Lietuvos mobiliojo ryšio operatorių abonentams, teigiama pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų