REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors rusiška žiema šiemet Maskvos neaplenks, miesto meras Jurijus Lužkovas žada, kad pūgos nesutrukdys įprasto miestiečių gyvenimo ritmo, rašo JAV savaitraštis „Time“.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet Maskvoje bus pradėtas lokalus geoinžinerijos eksperimentas: už kelis milijonus dolerių miesto valdžia samdys lėktuvus, kurie miesto prieigose ant debesų barstys specialius chemikalus, priversiančius snigti užmiestyje, o ne miesto teritorijoje. Pasak merijos atstovų, toks sprendimas bus ekonomiškai naudingas Maskvai, kurią nuo lapkričio iki kovo paprastai užkloja sniego danga.

REKLAMA

J. Lužkovas primena, kad du kartus per metus, švenčiant Pergalės ir Miesto dieną, virš Maskvos barstomi chemikalai, neleidžiantys susidaryti lietaus debesims. Pasak jo, taip galima išvengti ir sniego – esą sostinėje bus mažiau sniego, o Pamaskvėje – didesnės pusnys ir atitinkamai geresnis derlius rudenį.

Apskaičiuota, kad žiemą debesų barstymas chemikalais miesto iždui kainuos apie 6 mln. JAV dolerių – dvigubai mažiau, nei skiriama miesto gatvėms nuo sniego valyti. Tačiau tokiam sumanymui pritaria toli gražu ne visi – ypač jam priešinasi Maskvos priemiesčių gyventojai. Jie baiminasi, kad bus užversti sniegu, jei šis eksperimentas bus sėkmingas.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų