REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančioji koalicija nepritars opozicijos inicijuotai interpeliacijai Švietimo ir mokslo ministrui Gintarui Steponavičiui.

REKLAMA
REKLAMA

Tai po pirmadienį pas Seimo Pirmininkę Ireną Degutienę vykusio koalicijos partnerių susitikimo tvirtino ir Seimo vadovė, ir Premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA

Pasak Premjero, koalicija yra įsitikinusi, kad ministras labai tinkamai yra parengęs atsakymus į opozicijos pateiktus klausimus. "Bent mes vadovų lygiu sutarėme, kad nepritarsime interpeliacijai, nes laikome tai ne interpeliacija ministrui, o bandymu interpeliuoti visą reformą. Mes manome, kad reforma tikrai eina labai giliai ir, objektyviai vertinant, vertinant makroprocesus, - tikrai pakankamai sėkmingai", - mano A. Kubilius.

Jis pripažino, kad išaiškėjo kai kur problemos, kai kur kliūtys, kurias reikia taisyti, spręsti.

REKLAMA
REKLAMA

"Esame pasiruošę taisyti. Artimiausiu metu planuojame pateikti koalicijos vardu tam tikrą reformos pažangos ir iškylančių problemų vertinimą, kuris būtų pagrindas mums toliau siekti tų sprendimų, kurie yra reikalingi", - žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

Jis tikisi, kad ir nemaža dalis opozicijos taip pat pritars ministro G. Steponavičiaus atsakymams į interpeliacijoje pateiktus klausimus.

A. Kubilius nemano, kad Seime bus surengtas slaptas balsavimas dėl ministro likimo. "Mano manymu, yra labai mažai galimybių jam įvykti, nes pagal procedūrą po ministro atsakymų yra sudaroma redakcinė komisija, kuri turėtų parengti išvadą. Nematau, kodėl išvada turėtų būti nepalanki ministro atsakymams", - sakė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antradienio Seimo darbotvarkėje numatoma svarstyti interpeliaciją švietimo ir mokslo ministrui G. Steponavičiui.

Seimui antradienį rengiantis apsispręsti dėl interpeliacijos švietimo ir mokslo ministrui G. Steponavičiui pirmadienį Seime įregistruoti ministro atsakymai į interpeliacijos klausimus. Ministras atsako į 23 dalies Seimo narių, atstovaujančių Seimo Darbo partijos, Tvarkos ir teisingumo ir Socialdemokratų partijos frakcijoms, klausimus.

G. Steponavičius pažymi, kad reforma žengia pirmuosius žingsnius ir tęsis ne vienus metus. Didelių permainų procese buvo identifikuota taisytinų dalykų.

"Esu pasirengęs siūlyti pakeitimus Mokslo ir studijų įstatymą įgyvendinantiems teisės aktams. Yra ir toliau bus vykdoma nuolatinė reformos vyksmo analizė ir pasekmių stebėsena. Visa tai daro pertvarką valdomą ir prognozuojamą, lanksčiai reaguojant ir koreguojant išryškėjusius netobulumus, - sako G. Steponavičius. - Tik suvokdami iššūkius, kylančius mūsų aukštajam mokslui, mokydamiesi iš klaidų, padėdami vieni kitiems - ir konstruktyvios kritikos žodžiu - galėsime eiti į priekį".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų