REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasiūlymas perimti kitąmet naikinamos Kauno apskrities viršininko administracijos patalpas Kauno miesto merui atrodo kur kas patrauklesnis nei siūlymas perimti Lietuvos zoologijos sodą ar kitą apskrities kultūros įstaigą be jai Vyriausybės skiriamo kasmečio finansavimo.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno apskrities administracija siūlo dalį savo dabar užimamų patalpų po apskričių naikinimo perduoti Kauno miesto savivaldybei.

REKLAMA

"Savivaldybė mielai įvertins šį pasiūlymą ir manau, kad perimtų minėtas patalpas, kurios yra greta pagrindinio savivaldybės administracijos pastato. Šis pasiūlymas - gerokai patrauklesnis nei priimti atskiras įstaigas be finansavimo. Be to, tai sudarytų galimybę iš esmės peržiūrėti atskirų savivaldybės padalinių buveinių veiklos efektyvumo ir ūkiškumo klausimus, o perspektyvoje - galbūt net suformuoti "savivaldos kvartalą" esamoje teritorijoje", - sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Tokiam kvartalui suformuoti dar prireiktų išpirkti greta esančius verslui naudojamus statinius, primena ELTA.

Kauno apskrities viršininkės Onos Balžekienės nuomone, kurią ji pareiškė atsakydama į Vidaus reikalų ministerijos prašymą pateikti siūlymus dėl užimamų patalpų panaudojimo likvidavus apskrities viršininko administraciją, savivaldybei tikrai tiktų šalia jos esančios apskrities administracijos patalpos, nes jos - pritaikytos administracinei veiklai.

Tuomet savivaldybei gal pakaktų ploto kabinetams ir nereikėtų ieškoti kitų patalpų. Būtų pataupyti mokesčių mokėjimo pinigai, jei neprireiktų vykdyti miesto tarybos sprendimo sudaryti ilgalaikę sutartį su verslininkais, kurie išnuomotų savivaldybei naujai pastatytus ar senesnius, administracinei veiklai pritaikytus rūmus.

Nors sprendimas dėl statinio išsinuomavimo yra priimtas, miesto taryba dar nutarė surengti 600 Kauno gyventojų apklausą, ar jie pritartų tokiems savivaldybės siekiams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų