REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė teigia, kad bankų politika „neabejotinai“ prisideda prie dabartinės ūkio krizės. Esą taip nutiko, nes ekonominio pakilimo metu buvo išvystyta tiesioginė priklausomybė „nuo to, kiek mums skolina bankai, koks yra kredito prieaugis, pinigų srauto paspartėjimas“, LTV laidoje „Savaitė“ teigė I. Šimonytė.

REKLAMA
REKLAMA

„Manyti, kad bankinės sistemos nepalietė pasaulinė finansų krizė, būtų tiesiog naivu. Pasekmės mūsų verslui buvo labai didelės, nes plėtros ir verslo išlikimas labiau priklausomas nuo skolintų lėšų nei nuo nuosavo kapitalo. Jis visą laiką yra rizikingas. Jei kreditas atsitraukia, sumažėja galimybės gauti paskolas. Tuomet atsiranda tam tikri sunkumai įmonei“, – LTV laidoje sakė finansų ministrė.

REKLAMA

Jau anksčiau ūkio ministras Dainius Kreivys yra sakęs, kad į bankinį sektorių turi ateiti tvarka.

„Bankai prilaiko rinkos kainų smukimą. Šiai dienai tai nėra naudinga ekonomikai“, – interviu LTV laidai „Savaitė“ teigė ūkio ministras Dainius Kreivys.

„Jei pažiūrėsime rodiklius, nekilnojamojo turto įperkamumo koeficientas – labai baisus ir praktiškai dvigubai viršijo galimybes. Jis turės nusileisti iki galimybių ribos“, – aiškino jis, pakartodamas, kad priekaištų bankininkams turi ir dėl to, jog šie pristabdė kreditų teikimą „daug žemiau tos ribos, kuri galėtų būti”.

D. Kreivio teigimu, bankinis sektorius yra oligopolizuotas ir vienas iš tų, kurie turi būti „labai atidžiai nagrinėjami ir stebimi”.

Interviu su finansų ministre I. Šimonyte sekmadienį žiūrėkite LTV laidoje „Savaitė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų