REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos autolenktynininkas Kazimieras Vasiliauskas Snetertono trasoje (Didžioji Britanija) vykstančio 18-ojo „Formula Palmer Audi“ (FPA) lenktynių etapo kvalifikacijoje šeštadienį užėmė šeštąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA

19-metis lietuvis nuo kvalifikacijos lenktynių nugalėtojo brito Polo Ryzo (Paul Rees) atsiliko 0,349 sek.

REKLAMA

Lyginant su sezono pradžioje vykusiu etapu Snetertone visi lenktynininkai pagreitėjo beveik sekunde. Pasak K.Vasiliausko, didelę įtaką turi mažas vėjas, gerokai trukdęs ankstesnėse lenktynėse.

„Galėjau būti ir pirmas, tačiau šeštą poziciją lėmė keli faktoriai. Į trasą išvažiavau šiek tiek vėliau už kitus ir tai būtų padėję, bet viename iš posūkių padariau didelę klaidą - išlėkiau iš trasos. Sugrįžęs patekau į kitų sportininkų būrį, kol juos praleidau ir galėjau įveikti greitą ratą be trukdymų, baigėsi kvalifikacijos laikas. Mano paskutinis ratas buvo greičiausias, tikiu, kad jei būčiau turėjęs daugiau laiko, rezultatą pagerinčiau. Už poros valandų laukia antroji kvalifikacija. Iki jos dar šiek tiek reguliuosime automobilį, kuris kol kas dar neidealus“, - po finišo kalbėjo K. Vasiliauskas.

REKLAMA
REKLAMA

„Šį savaitgalį Kazimierui svarbiausia surinkti kuo daugiau taškų. Ne pergalė, o stabilus važiavimas visose trejose lenktynėse gali duoti norimų vaisių“, - sakė Kazimiero treneris „Promosporto“ vadovas Darius Jonušis.

FPA čempionato bendrojoje įskaitoje po 17 etapų K. Vasiliauskas užima trečiąją vietą. Lietuvis turi 269 taškus ir nuo pirmaujančio brito Ričardo Plento (Richard Plant) atsilieka 17 taškų. Antrąją vietą užima prancūzas Tristanas Votjė (Tristan Vautier), turintis 284 taškus.

Snetertone šį savaitgalį įvyks trejos FPA lenktynės, kiekvienose už pirmąją vietą skiriami 24 taškai. Pirmosios lenktynės šeštadienį prasidės 17.00 val. (Lietuvos laiku), o sekmadienį lenktynės prasidės 13.20 ir 16.50 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų