REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Anot Vyriausybės vadovo, didžiausią problemą kelia nuo 2006 m. išaugusios motinystės išmokos, senatvės pensijos, pervedimai į Privalomąjį sveikatos draudimo fondą, atlyginimai mokytojams, šalpos išmokos ir darbo užmokestis viešajame sektoriuje.

REKLAMA
REKLAMA

A. Kubiliaus teigimu, į 2006 m. lygmenį kol kas pavyko sugrąžinti tik viešojo sektoriaus atlyginimus.

REKLAMA

"Turėsime ieškoti pakankamai nelengvų sisteminių sprendimų, kurie leistų pasiekti, kad 2011-aisiais liktume ne su 10 proc., o su mažesniu deficitu", - aiškino Premjeras.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, su Premjeru Andriumi Kubiliumi ir finansų ministre Ingrida Šimonyte aptarusi 2010 m. valstybės biudžetą, teigia, kad vis dar bandome gyventi ne pagal išgales ir pasisako prieš bet kokį tolesnį mokesčių didinimą.

Vyriausybė planuoja 2 procentiniais punktais didinti "Sodros" įmokas. "Prezidentė visiškai teisi, ir nėra kaip ginčytis - viešųjų finansų deficitas ties 10 proc. riba yra tikrai pavojingas dalykas. Gerai, kad mums pavyko standartinėmis priemonėmis pasiekti, kad deficitas nebūtų didesnis nei šiais metais", - po susitikimo su D. Grybauskaite kalbėjo A. Kubilius.

Tuo tarpu šalies Finansų ministrė Ingrida Šimonytė, po vizito pas šalies vadovę pripažino, kad net ir atsižvelgiant į visą kritiką dėl mokesčių didinimo, jokio kito atsarginio varianto formuojant kitų metų biudžetą jau nėra.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų