REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl sudėtingos šalies finansinės situacijos ir siekdama taupyti biudžeto lėšas Vyriausybė šiais metais siūlo valstybinėse institucijose nemokėti Kalėdų premijų. Piniginių dovanų neturėtų gauti visi, kurie yra išlaikomi iš valstybės biudžeto.

REKLAMA
REKLAMA

"Raginu visus valstybės tarnautojus laikytis solidarumo su tauta įveikiant ekonomikos bei socialinį sunkmetį. Esu tikras, jog įvairaus lygio vadovai, pareigūnai, visi valstybės tarnautojai neturi teisės į papildomas šventines pajamas, tada, kai jomis negali džiaugtis ir didžioji dalis visuomenės, kuriai jie tarnauja", - išplatintame pranešime teigia Premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA

Pasak jo, viešojo sektoriaus lėšos, esant sunkiai valstybės biudžeto būklei, yra ir ateityje privalės būti racionaliai bei sąžiningai naudojamos, o netaupumas ar išlaidavimas nebus toleruojami.

Ne paslaptis, kad įvairiose valstybės institucijoje premijos neretai buvo mokamos iš sutaupyto darbo užmokesčio fondo - patvirtinus didžiausią leistiną pareigybių skaičių, o faktiškai įdarbinant mažiau valstybės tarnautojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų