REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Netrukus turėtų įsibėgėti Europos Komisijos patvirtinta Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos bendradarbiavimo per sieną programa, kurios biudžetas - per 132 mln. eurų ES lėšų. Rusijos Federacija šiai programai skirs apie 50 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

"Išgirdome malonią žinią, kad Rusijos Federacijos vyriausybė ką tik pritarė finansinio memorandumo nuostatoms tarp Europos Komisijos ir Rusijos Federacijos, todėl nebeliko kliūčių jį pasirašyti. Tai planuojama padaryti lapkričio viduryje", - pranešė Rusijoje viešintis vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

REKLAMA

Penktadienį Maskvoje R. Palaitis susitiko su Rusijos Federacijos regioninės plėtros ministru Viktoru Basarginu ir aptarė trišalio bendradarbiavimo per sieną tarp Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos Federacijos klausimus.

Iki šiol, įgyvendinant įvairius kaimynystės projektus, Lietuva bendradarbiavo tik su Rusijos Federacijos Kaliningrado srities administracija.

R. Palaitis, susitikęs su ministru V. Basarginu, priėjo prie bendros nuomonės, kad būtina plėtoti ryšius tarp ministerijų ir ateityje, įgyvendinant kaimynystės programą su Kaliningrado sritimi, būtinas tarpvalstybinis Lietuvos ir Rusijos Federacijos bendradarbiavimas.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikime aptariant svarbiausias programos per sieną priemones, R. Palaitis paprašė V. Basarginą iniciatyvinės paramos, kad būtų sklandžiai įgyvendinami suplanuoti projektai - vandens valymo įrengimų statyba prie Nemuno upės, Rybačio pasienio kontrolės punkto statyba, svarbi vandens turizmui Kuršių mariomis plėtoti bei tilto per Nemuną ties Sovetsku statyba.

V. Basarginas pažadėjo aktyviai prisidėti įgyvendinant šiuos projektus ir operatyviai spręsti visas, su šių projektų įgyvendinimu susijusias, problemas.

Ministrų susitikime taip pat buvo aptarti savivaldos rinkimų Rusijos Federacijoje rezultatai, savivaldos sistema, ministras R. Palaitis taip pat informavo ministrą V. Basarginą jį dominusiu klausimu apie Lietuvoje įgyvendintą asmens tapatybės kortelių sistemą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak R. Palaičio, bemaž valandą trukęs susitikimas su V. Basarginu buvo grįstas geranoriškumu ir siekiu padaryti kuo daugiau bendrų darbų, kurių rezultatų laukia ir Lietuvos, ir Kaliningrado srities gyventojai.

"Kaimynystės sėkmę lemia judėjimas vieni kitų link, kai abi pusės pripažįsta viena kitos svarbą ir rodo pagarbą", - apibendrindamas ministrų susitikimą sakė Lietuvos ambasadorius Rusijos Federacijoje Antanas Vinkus.

Tai pirmas dvišalis susitikimas, kai Rusijos Federacijos Kaliningrado srities ir Lietuvos Respublikos regioninės politikos klausimai aptariami ministrų, atsakingų už šią sritį, lygiu.

Maskvoje taip pat įvyks darbinis dvišalis susitikimas, kuriame dalyvaus ne tik ministrai, bet ir abiejų šalių ministerijų departamentų, atsakingų už regioninę politiką, vadovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų