REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Griežti Eurolygos reikalavimai ir kai kurių partnerių ketinimai nevykdyti finansinių įsipareigojimų Kauno „Žalgirio“ komandą privertė priimti sunkų sprendimą – ant marškinėlių neberašyti „Žalgirio“ pavadinimo.

REKLAMA
REKLAMA

Eurolygos ir VKL reikalavimas – aiškus: užrašas ant marškinėlių neturi būti platesnis nei 30 cm ir aukštesnis nei 16 cm. Tokios taisyklės „Žalgirio“ vadovams surišo rankas.

REKLAMA

Po ilgų diskusijų ir konsultacijų su legendiniais „Žalgirio“ krepšininkais, treneriais ir sirgaliais apsispręsta laikinai atsisakyti ant marškinėlių rašyti „Žalgiris“. „Pasinaudojome kitų klubų patirtimi. Neišradome nieko naujo. Ilgas tradicijas turinčių klubų – „Real“ ir „FC Barcelona“ krepšininkai jau daugelį metų dėvi aprangas tik su rėmėjų logotipais“, – aiškino „Žalgirio“ valdybos narys Remigijus Jurgelaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Ant vakar Eurolygos sezoną pradėjusių Tel Avivo ir Liublianos komandų marškinėlių taip pat nėra „Maccabi“ ar „Olimpija“ užrašų.

„Rėmėjams turime pasiūlyti patrauklų reklaminį paketą. Kitu atveju, „Žalgiriui“ būtų sunku suformuoti biudžetą, stabilizuoti klubo veiklą ir siekti gerų rezultatų aikštėje“, – sakė valdybos narys.

Apsispręsta ant marškinėlių spausdinti dviejų didžiausių „Žalgirio“ partnerių logotipus. Šiuo metu baigiamos derybos su dar vienu stambiu „Žalgirio“ rėmėju, jo logotipas turėtų būti šalia Ūkio banko. Jei su naujuoju rėmėju susitarti nepavyks, ant marškinėlių atsiras užrašas „Žalgiris“ .

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Legendinis „Žalgirio“ krepšininkas Modestas Paulauskas sako remiantis tokį vadovybės sprendimą. „Kai esame priversti rinktis iš to, ar apskritai liktų „Žalgiris“, ar išsaugoti užrašą ant marškinėlių Eurolygos ir Vieningosios lygos varžybose, mano atsakymas paprastas: mes turime padaryti viską, kad išsaugotume „Žalgirį“, – sakė krepšinio legenda.

Naujoji klubo vadovybė užtikrina: „Žalgirio“ pavadinimas nebus keičiamas. „Neįsivaizduojame Kauno, Lietuvos be „Žalgirio“. Tai mūsų istorijos dalis. Sirgaliai, rėmėjai ir partneriai turėtų būti ramūs: nė nesvarstome keisti komandos pavadinimo“, – užtikrino „Žalgirio“ vadybos narys R. Jurgelaitis.

Kauno krepšininkai rungtyniaudami LKL ir BBL ir toliau dėvės marškinėlius su užrašu „Žalgiris“. „Esame tikri, kad pasibaigus sunkmečiui, „Žalgirio“ užrašas grįš ant komandos marškinėlių Eurolygos varžybose“, – teigia naujoji klubo vadovybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų