REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eglė Mikulionytė – spektaklyje mylintiems gyvenimą

Rožinio kaspino draugija 2009 m. lapkričio 3, 5, 17, 18 ir gruodžio 3, 4 dienomis kviečia teatro gerbėjus į spektaklio „Vienos krūties istorija“ premjerą Vilniaus teatre „Lėlė“.

REKLAMA
REKLAMA

Spektaklyje, sukurtame pagal to paties pavadinimo žurnalistės Erikos Umbrasaitės romaną, susipina jaunos moters, netikėtai susirgusios sunkia liga, gyvenimo, meilės, sveikimo, vilties ir nerimo istorijos. Pagrindinį vaidmenį atliks Eglė Mikulionytė.

REKLAMA

Spektaklyje, kaip ir knygoje bei jos pagrindu parašytoje pjesėje paprastai, be patoso, be ypatingo graudulio, nevengiant humoro ir cinizmo, kalbama tokia nemadinga šiais laikais tema, kaip liga, šiuolaikinio veiklaus žmogaus vienatvė ir netikėtai atrastos vertybės, iškritus iš užburto lėkimo paskui sėkmę rato.

Spektaklio žiūrovai juoksis ir verks vienu metu, galbūt įsimylės gyvenimą  tokį, koks jis yra, sugebės pažvelgti į jį lengviau, linksmiau, šviesiau, o išėję supras, kad viskas yra ištveriama ir viskas praeina... Ir jei negali pakeisti situacijos, tai bent keisk savo požiūrį į ją – „išmok pamilti neišvengiamą likimą“ (F. Nyčė).

REKLAMA
REKLAMA

„Vienos krūties istoriją“ režisuoja jaunas režisierius, pastatęs spektaklių Lietuvos teatruose, dirbęs įvairiose televizijose. Už darbą su tokiomis Holivudo žvaigždėmis kaip Helen Mirren, Jeremy Irons, Daniel Crage buvo apdovanotas Didžiosios Britanijos TV ir kino meno akademijos apdovanojimu „Emmy“.

Spektaklio scenografė – dailininkė Giedrė Brazytė, kurianti dekoracijas bei kostiumus teatro spektakliams,  paskutinis jos darbas Lietuvos nacionaliniame dramos teatre – spektaklis L. Hall „Šaukštaveidė Stainberg“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Spektaklio kompozitorius – Antanas Jasena, vienas įdomiausių lietuvių  šiuolaikinių elektroninės muzikos kompozitorių bei atlikėjų.

Spektaklį  remia Kultūros rėmimo fondas prie Lietuvos kultūros ministerijos, kompanija „Roche“ bei paramos fondas „Auksinis strazdas“.

Lapkričio 3 dieną Rožinio kaspino draugija kartu su kompanija „Fazer“ už akcijos „Rožinė geiša“ metu surinktas lėšas suteiks galimybę nemokamai pamatyti spektaklį daugiau nei 150 mokytojų, medicinos seselių, bibliotekininkių, moterų, atstovaujančių pacientų organizacijas. 



Apie Rožinio kaspino draugiją

REKLAMA

Rožinio kaspino draugija yra nepelno siekianti organizacija, kuri įgyvendina visuomenės švietimo krūties vėžio, jo diagnostikos, gydymo ir gyvenimo su šia liga projektus. Be to, draugija leidžia švietėjišką literatūrą pacientams: nemokamai dalinama knyga „Nejaugi tai krūties vėžys“ ir Erikos Umbrasaitės autobiografinė knyga apie jaunos moters kovą su liga „Vienos krūties istorija“, kurios pelnas skiriamas stulpelinių biopsinių adatų Lietuvos ligonėms pirkimui.

Draugija vienija visus geros valios žmones, kurie yra patys susidūrę su šia liga arba tiesiog nori savo mintimis bei darbais paremti draugijos iniciatyvas. Daugiau informacijos apie draugijos veiklą interneto svetainėje www.roziniskaspinas.lt.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų