REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalia Nacionalinio susitarimo Vyriausybė numato galimybes tartis su Lietuvos verslu dėl konkrečių veiksmų siekiant energetikos sektoriaus išplėtojimo, esminio verslo sąlygų pagerinimo ir efektyvaus administracinės naštos verslui mažinimo, viešojo ir privataus sektorių partnerystės bei daugiabučių namų atnaujinimo programų sėkmingo realizavimo, teigia Premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Tai A. Kubilius pareiškė penktadienį sveikindamas Lietuvos pramonininkų konfederacijos 7-ojo suvažiavimo dalyvius. Sveikinimo kalboje Premjeras pažymėjo, kad Lietuvos pramonininkų konfederacija buvo ir yra aktyvus, įtakingas socialinis veikėjas, svarbus valdžios partneris, bendrai ieškantis racionaliausių sprendimų ir nevengiantis solidarios atsakomybės už šalies ateitį.

REKLAMA

Ministras Pirmininkas pakvietė jau šiandien priimti naują iššūkį - ne tik paremti Nacionalinį susitarimą dėl ekonomikos ir finansų politikos 2010 metais, bet tartis bei rengti Nacionalinį susitarimą dėl ambicingo projekto, kurį būtų galima pavadinti labai paprastai - "Lietuva - 2020".

Toks projektas turi apimti tokius verslo ir visuomenės modernios gyvensenos infrastruktūros dalykus kaip visuotinė galimybė prisijungti prie plačiajuosčio ir greitaeigio interneto bei efektyvus jo kasdienis naudojimas, visuotinės anglų kalbos žinios, palankiausios verslui sąlygos, efektyviausia užsienio kapitalo investicijų pritraukimo sistema, moderniausia ir konkurencingiausia regione aukštojo mokslo ir mokslinių tyrimų programa.

Premjeras pažymėjo, jog akivaizdu, kad siekiant tokio tikslo visų pirma padės inovacijų kūrimo skatinimas bei racionalios ir tikslingos investicijos, - pirmiausia, į išsilavinimą, aukštąsias technologijas, jomis paremtas konkurencingas paslaugas, transporto, logistikos verslą, konkurencingiausią tradicinę pramonę ir panašiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų