REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV kapitalo valdoma, intelektualių inžinerinių sprendimų lyderė Lietuvoje bendrovė „Fima“ tapo Amerikos prekybos rūmų nare.

REKLAMA
REKLAMA

„Priklausydami JAV kapitalo bendrovei ir aktyviai bendradarbiaudami su amerikiečiais investuotojais nusprendėme svariau atstovauti jų nuomonę Lietuvos verslo aplinkoje“,- sako Gintaras Juknevičius, bendrovės „Fima“ generalinis direktorius.

REKLAMA

Amerikos prekybos rūmų Valdybos pirmininkas Rimtautas Vizgirda teigia, kad verslo santykius su JAV palaikančių bendrovių Lietuvoje ratas nuolat gausėja. „Džiugu, kad bendrovės stoja į asociaciją. Platesnė narystė leidžia mūsų organizacijai tarti svaresnį žodį atstovaujant Lietuvą tarptautiniuose susitikimuose, efektyviau siekti verslo sąlygų gerinimo šalyje“,- teigia jis.

Remiantis Statistikos departamento prie LR Vyriausybės duomenimis, tiesioginės JAV užsienio investicijos 2009 metais sudarė 817 056 tūkst. litų, šiuo metu Lietuvoje investavusios 138  bendrovės. Daugiausia JAV kompanijos Lietuvoje yra investavusios į apdirbamąją gamybą (37 proc. visų JAV investicijų apimties), maisto produktų, gėrimų ir tabako gamybą (25,5 proc.), didmeninę ir mažmeninę prekybą (22,8 proc.), su nekilnojamuoju turtu susijusią veiklą (11,7 proc.).

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinė „Fima“ būstinė įsikūrusi Vilniuje, yra įsteigti filialai Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose bei dukterinė įmonė Latvijoje. Techninio aptarnavimo padalinys „Fima Service Center“ klientams siūlo elektroninių inžinerinių sistemų priežiūros paslaugas visą parą.

Asociacija „American Chamber of Commerce“ (Amerikos prekybos rūmai) yra laisvanoriška, nepolitinė, nepelno organizacija, vienijanti JAV, Lietuvos ir kitų šalių kompanijas bei verslininkus, dirbančius Lietuvoje.

Asociacijos misija – atstovauti ir ginti narių verslo interesus Lietuvoje bei ES ir būti tiltu, jungiančiu Lietuvos ir JAV verslininkus.

Šiuo metu organizacija vienija daugiau nei 70 kompanijų bei individualių verslininkų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų