REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors Chuckas Eidsonas mūsų šalyje praleido tik dvejus metus, to užteko, kad sugebėtų pavergti Lietuvos krepšinio sirgalių širdis. Šį sezoną jis jau vilki Tel Avivo „Maccabi“ aprangą, bet vis dar galvoja apie Vilnių.

REKLAMA
REKLAMA

Niekas nesiginčija, kad generolu pramintas 29-metis Ch. Eidsonas buvo pagrindinė priežastis, kodėl „Lietuvos rytas“ praėjusį sezoną trofėjus rinko lyg grybus po lietaus. Chucko Norriso bendravardis sostinės klubui padovanojo Europos ir LKF taures bei LKL ir BBL čempionų titulus, o pats buvo pripažintas naudingiausiu kone visų šių turnyrų žaidėju.

REKLAMA

Oficiali Eurolygos svetainė naujo sezono pradžios proga pakalbino ir pristatė vieną ryškiausių šių laikų Senojo žemyno krepšinio figūrų – amerikietį Ch. Eidsoną. Pateikiame įdomiausias interviu ištraukas:

„Vienas iš universaliausių ne tik Europos, bet ir viso pasaulio krepšininkų šiais metais grįžta į Eurolygą. Tiesa, ne su „Lietuvos rytu“, o su „Maccabiu“. Unikalų talentą turintis Ch. Eidsonas gali būti tiek įžaidėju, tiek atakuojančiu gynėju, tiek puolėju, nekalbant jau apie bet kokią tarpinę poziciją. Todėl skambių pergalių išsiilgę Tel Avivo sirgaliai šiais metais iš jo tikisi labai daug.

REKLAMA
REKLAMA

Pats Ch. Eidsonas Izraelio grando fanams turi puikių žinių – jis yra pasiruošęs imtis lyderio vaidmens ir grąžinti „Maccabi“ į šlovingus laikus“, – taip pristato buvusį „Lietuvos ryto“ pergalių kalvį Eurolygos interneto puslapis.



– Chuckai, aš, kaip ir kiti „Maccabi“ fanai, tikisi, kad šiemet būsi klubo lyderis. Ar taip ir bus?

– Tokioje geroje komandoje, kaip „Maccabi“, būti pripažintam lyderiu yra didelis pasiekimas. Be abejo, stengsiuosi daryti viską, kad juo būčiau, bet turime daugybę kitų puikių krepšininkų, kurie gali svariai prisidėti prie pergalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Sveikas, generole Eidsonai. Mes tavęs labai pasiilgome „Lietuvos ryto“ ekipoje, bet pasakyk, kaip tau sekasi naujoje ekipoje? Tu pats geriausias.

– Aš irgi ilgiuosi žmonių iš Lietuvos, o Izraleyje kol kas viskas gerai. Tel Avivo „Maccabi“ klubas manimi labai rūpinasi ir neturiu jokių nusiskundimų. Vienintelis mane neraminantis dalykas yra tai, kad mano šeima dabar ne su manimi. Tai pirmas kartas, kai aš esu atskirai nuo vaikų, ir tai tikrai nelengva. Bet jie netrukus atvyks čia.

– Sveikas, Chuckai. Esi vienas iš mėgstamiausių mano žaidėjų, todėl labai džiaugiuosi, kad atvykai  į „Maccabį“. Ikisezoninėse rungtynėse atrodė, kad tu ir Alanas Andersonas žaidžiate toje pačioje pozicijoje. Ar jums išeis žaisti kartu ir nelikti vienam kito šešėlyje?

REKLAMA

– Manau, kad mūsų vaidmuo komandoje yra skirtingas. A. Andersonas yra tas žaidėjas, kuris renka taškus, o aš labiau mėgstu būti nuošalyje. Nemetu į krepšį kiekvieną kartą, kai tik gaunu kamuolį. Taigi manau, kad man ir A. Andersonui nekils jokių problemų ir mūsų duetas bus naudingas „Maccabi“ ekipai.



– Koks jausmas žaisti viename geriausių Europos klubų ir būti Derricko Sharpo komandos draugu?

– Kai pradedi savo karjerą, visada svajoji žaisti pačiame aukščiausiame lygyje. Nemanau, kad yra kas nors aukščiau už „Maccabį“, todėl jausmas išties puikus.

REKLAMA

Žaisti kartu su D. Sharpu yra unikalu, juk jis pasiekė viską. Jei tau reikia patarimo, jis pats geriausias žaidėjas, į kurį gali kreptis.

– Chuckai, ką mėgsti veikti laisvalaikiu?

– Kai esu kartu su šeima, mes einame pasivaikščioti į parką ir smagiai praleisti laiką. Paprastai nelabai kuo ir užsiimu. Kai grįžtu iš varžybų ar treniruočių, mėgstu paskaityti knygą. Pavyzdžiui, šiuo metu skaitau labai įdomią amerikiečių autoriaus Clive'o Cusslerio nuotykių knygą „The Chase“. Žadu ją pabaigti, kai su „Maccabi“ skrisiu žaisti draugiškų rungtynių su NBA klubais Niujorko „Knicks“ ir Los Andželo „Clippers“ (spalio 18 ir 20 d. – aut. pastaba).



– Praėjusį sezoną žaidei tiesiog neįtikėtinai. Ar galime tikėtis panašių rungtynių, kaip BBL finale, kai pelnei 41 tašką, atkovojai 8 kamuolius ir atlikai 8 rezultatyvius perdavimus, ir šiemet? Kurioje pozicijoje žaisi?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Pakartoti praėjusį sezoną bus labai sunku, nes „Lietuvos ryte“ aš labai dažnai gaudavai kamuolį. Nemanau, kad „Maccabi“ klube mesiu į krepšį po 20-25 kartus per mačą, kaip kartais būdavo Lietuvoje. Dabar mano tikslas bus įmesti dviženklį taškų skaičių ir pasiekti naudingumo koeficientą apie 20.

Izraelio lygoje turbūt žaisiu net keturiose skirtingose pozicijose, o štai Eurolygoje man bus patikėtas 1, 2 arba 3 numeris.



– Turint omenyje, kad dauguma šių metų Eurolygos favoričių išlaiko stabilią sudėtį ir kartu žaidžia jau praktiškai kelerius metus, o „Maccabi“ komanda yra suformuota visai nauja, ar įmanoma jums bus patekti į finalo ketverto varžybas?

REKLAMA

– Sezono pradžioje to susižaidimo gal ir trūks, bet vėliau turėtume įsivažiuoti. Be to, laimėjome labai daug ikisezoninių rungtynių, o suklupome tik kartą, taigi ne taip viskas ir blogai. Be abejo, dar turime kur tobulėti, bet laikas yra mūsų sąjungininkas.

– Kaip jautiesi būdamas tokioje komandoje, kurią treniruoja legendinis Pini Gershonas ir kuri propaguoja greitą krepšinį? Didžiausios sėkmės tau!

– Man tai labai patinka. Manau, žaisti greitai yra teisingas kelias, bet tai nereiškia, kad mes bėgame į puolime pametę galvas ir atliekame nesąmoningus metimus, o gynybai visai neskiriame dėmesio. Mes mėgstame rinkti greitus ir lengvus taškus, bet mūsų taktika kur kas sudėtingesnė nei atrodo.

Kalbant apie P. Gershoną, kol kas sutariame puikiai, todėl tikiuosi, kad Eurolygoje skinsime pergales ir nebus jokių pykčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų