REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Amerikos fragmentai Šiauliuose

2009 m. spalio 20–24 ir 27–31 dienomis Šiaulių „Aušros“ muziejaus Ch. Frenkelio viloje (Vilniaus g. 74, Šiauliai) vyks nemokamos keliaujančios kino programos „Amerikos fragmentai – JAV dokumentika šiandien“ filmų peržiūros.

REKLAMA
REKLAMA

Dvylika šios programos filmų bus demonstruojami daugelio jau pamėgtoje Ch. Frenkelio vilos kino teatro „Kapitol“ salėje antradieniais–penktadieniais – 18 val., šeštadieniais – 16, 18 val.

REKLAMA

Keliaujančią  kino programą pristato JAV ambasados Vilniuje Amerikos centras ir Tarptautinis trumpųjų filmų festivalis „Tinklai“ kartu su JAV valstybės departamento piliečių mainų tarnybos kultūros programų skyriumi.

„Aušros“ muziejus, vienas iš šio projekto partnerių, siūlo apsilankyti, susipažinti ir įvertinti Universitetinės filmų ir video asociacijos (UFVA) bei Tarptautinės dokumentinių filmų asociacijos (TDFA) parengtą programą, kuri aprėpia įvairius požiūrius į amerikietišką gyvenimą bei vertybes. Šie filmai pristato platų specifinių ir JAV labiausiai būdingų temų spektrą: nuo rasinių ir etninių problemų, emigracijos ir tapatybės klausimų iki geriausiai šalį garsinančios pop-kultūros, nuo svarbiausių jos istorijos momentų iki tolerancijos klausimų. Taip pat filmuose apžvelgiamos tokios bendražmogiškos temos kaip sveikata ir aplinkosauga.

REKLAMA
REKLAMA



Filmas "Gatvės kova"

Trys filmai iš pristatomos programos buvo nominuoti „Oskarui“, du pelnė prestižiškiausią televizijos apdovanojimą „Emmy“, kiti – daugybę prizų JAV ir tarptautiniuose filmų festivaliuose.  

Prestižinių šiuolaikinių JAV dokumentinių filmų programa aplankys didžiuosius Lietuvos miestus: Vilnių, Kauną, Klaipėdą, Šiaulius ir Panevėžį. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų