REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pritrūko jėgų: CSKA – „Žalgiris“ 90:74

Pirmose Vieningosios lygos rungtynėse Maskvoje susitiko du legendiniai varžovai – vietos CSKA ir Kauno „Žalgiris“. Deja, ilgą laiką rusams garbingai priešinęsi žalgiriečiai pralaimėjo 74:90 (20:20, 18:24, 21:24, 15:22).

REKLAMA
REKLAMA

Rungtynes „Žalgiris“ pradėjo Dainiaus Šalengos tritaškiu bei keturiais iš eilės Mirzos Begičiaus taškais, po kurių maskviečiai buvo pasiųsti į nokdauną – 7:0. Nepaisant agresyvaus mūsiškių žaidimo, CSKA pavyko šiek tiek sumažinti atsilikimą – 5:8, o netrukus rusai sugebėjo ir išlyginti rezultatą – 9:9.

REKLAMA

„Žalgirį“ vėl į priekį tolimu metimu išvedė Mantas Kalnietis (12:9), o Travisas Watsonas pridėjo dar ir dvitaškį – 14:9. Naudodamiesi Povilo Čukino spragomis gynyboje, Jevgenijaus Pašutino auklėtiniai vėl ėmė mažinti deficitą ir galiausiai išlygino rezultatą – 17:17. Marcusas Brownas sugebėjo pataikyti fantastišką metimą iš vidurio aikštės, tačiau jo metimas buvo pavėluotas ir komandos po pirmųjų dešimties minučių išsiskyrė taikiai – 20:20.

REKLAMA
REKLAMA

Antrąjį kėlinį sėkmingiau pradėjo aikštės šeimininkai, susikrovę keturių taškų persvarą – 24:20. Vis dėlto žalgiriečiai atsakė taikliais M. Kalniečio ir Marcuso Browno tritaškiais iš dešiniojo kampo, po kurių švieslentėje degė skaičiai 26:26. 

CSKA ėmė diktuoti savo žaidimo tempą ir vėl išsiveržė į priekį – 35:31. Tiesa, Lietuvos vicečempionai nieko nelaukdami ėmė kibti priešininkams į atlapus ir alsavo rusams į nugaras – 38:40. Ketvirčio pabaigoje fortūna labiau šypsojosi Maskvos ekipai. Aidint antrojo kėlinio sirenai Johnas Robertas Holdenas pataikė iš vidutinio nuotolio ir CSKA ekipa įpusėjus susitikimui pirmavo šešiais taškais – 44:38.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po pertraukos šiek tiek šviežesni atrodė žalgiriečiai, pirmosiomis trečiojo ketvirčio minutėmis sumažinę skirtumą iki minimumo – 45:46. Maskviečiams nepavyko atsilaikyti nuo „Žalgirio“ tritaškių lietaus ir svečiai po ilgos pertraukos persvėrė rezultatą – 53:51. 

Vis dėlto netrukus šeimininkai atstatė pranašumą – 55:53. Kėlinio pabaigoje fortūna vėl šypsojosi CSKA. Kad sėkmė maskviečių pusėje patvirtino faktas, jog beveik iš vidurio aikštės aidint trečiojo ketvirčio sirenai pataikė Zoranas Planiničius. Prieš lemiamą rungtynių dalį „Žalgiris“ turėjo devynių taškų deficitą – 59:68.

REKLAMA

Pačioje ketvirtojo kėlinio pradžioje, po Dimitrijaus Sokolovo dvitaškio su pražanga, CSKA pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą – 71:61. Netrukus J.Pašutino auklėtiniai ėmė siautėti ir susikrovė 15 taškų pranašumą – 76:61. Lietuviams atsitiesti jau nebepavyko. Maskviečiai užtikrintai išlaikė apčiuopiamą persvarą ir pergale rezultatu 90:74 pradėjo Vieningosios lygos turnyrą.

CSKA: A. Voroncevičius 16 (3/3 tritaškių, 6 atk. kam.), Z. Planiničius 15 (tritaškių 3/3), R. Šiškauskas 11, D. Sokolovas ir A. Ponkrašovas po 9.

„Žalgiris“: M. Kalnietis (5/6 tritaškių) ir D. Šalenga (3/4 tritaškių) po 18, T. Watsonas 14 (14 atk. kam.), M. Brownas 9 (3/4 tritaškių, 5 rez. perd.), M. Begičius 6, T. Klimavičius 4, M. Pocius 3, P. Čukinas 2, Ž. Janavičius (8 min., 4 kl.) ir A. Juškevičius po 0.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų