REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis kol kas socialinių neramumų šalyje neprognozuoja, tačiau užtikrina, kad padėtis yra stebima ir kontroliuojama, kadangi sąlygos riaušėms Lietuvoje jau susidarę.

REKLAMA
REKLAMA

"Tokios institucijos yra visada pasirengusios. Yra policijos sistema, viešojo saugumo tarnybos, įvykiai yra stebimi, ruošiamasi. Čia daugiau teoriniai pasvarstymai. Norint, kad rimti socialiniai neramumai prasidėtų, turi būti ekonominė sunki padėtis - tokia yra, stiprios profsąjungos - yra, žiniasklaidoje kurstoma įtampa, mano supratimu, yra. Vadinasi, toliau už viso to turi stovėti režisieriai - arba rimtos politinės partijos, arba verslas su pinigais. Šita vieta kol kas nėra užpildyta, tad kol kas ir nelaukiame socialinių neramumų labai plačia apimtimi, o vienas kitas mitingas tai yra tiesiog demokratijos išraiška, ir aš manau, kad tai yra normali situacija", - ketvirtadienį kalbėjo R. Palaitis, atsakinėdamas į parlamentarų klausimus.

REKLAMA

Socdemai: išpuoliai prieš mūsų būstines - terorizmo aktas

Į Seimą jį pakvietė socialdemokratai, norėdami išsiaiškinti išpuolių prieš Lietuvos socialdemokratų partijos būstines aplinkybes bei išgirsti ekspertų išvadas.

Pasak R. Palaičio, kol kas nenustatytas asmuo, padaręs nusikalstamą veiką j. Basanavičiaus gatvėje Vilniuje. Kaip vieną iš galimų sprogimo socialdemokratų būstinėje Barboros Radvilaitės gatvėje priežasčių ministras nurodė cheminių medžiagų likutį. Jo nuomone, šie du įvykiai tarpusavio nesiejami.

REKLAMA
REKLAMA

R. Palaitis užtikrino, kad visos galimos išpuolių versijos rimtai tiriamos.

Svarstydamas, kokios galėjo būti šių įvykių priežastys, vidaus reikalų ministras išsakė ir tokią prielaidą, kad "galbūt buvusio finansų ministro pareiškimas apie tai, kad žinojo apie krizę, bet nesiėmė jokių veiksmų, supykdė kai ką".

"Jeigu policijai pakaktų pinigų, tai tikrai prie kiekvienos socialdemokratų būstinės pastatytų po sargybinį", - į klausimą, ar bus sugebėta apsaugoti socialdemokratų būstines, atsakė R. Palaitis.

"Egzaminuodami" ministrą socialdemokratai neslėpė nepasitenkinimo jo atsakymais. "Mano požiūriu, sprogdinimas Barboros Radvilaitės būstinėje tikrai įvykdytas labai profesionalai, ir vargu ar tai yra diletantų darbas. Bet tai yra mano asmeninė nuomonė", - sakė socialdemokratas Gediminas Kirkilas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratui Andriui Šedžiui susidarė įspūdis, kad rimtą teroristinį aktą bandoma paversti juokais.

"Specialiosios tarnybos, prokuratūra bando tai nuleisti juokais, keldami tokią versiją, neva sprogimą sukėlė valytoja, valydama kelių kvadratinių metrų kilimą",- pastebėjo A. Šedžius.

Seimo narys Julius Veselka teiravosi, ar nereikėtų tuomet visiems gyventojams rekomenduoti išmesti kilimus.

Seimo narė Birutė Vėsaitė suabejojo, ar ministras kontroliuoja padėtį. "Jau imta šaudyti į teisėjus, manau, kad sekantys bus Seimo nariai", - kalbėjo parlamentarė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų