REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vengrijos džiazą „ArtScape" programoje spalio 18 d. 19.00 val. Rusų dramos teatre pristatantis „Grencso Realtime Collective" – tikras delikatesas naujojo džiazo gurmanams.

REKLAMA
REKLAMA

Tai viena unikaliausių Rytų ir centrinės Europos džiazo grupių. Ji kuria novatorišką improvizacinį avangardinį džiazą, kurio spektras aprėpia nuo laisvojo džiazo improvizacijomis apipintų vengrų šlagerių versijų iki Ornette Colemano ar Johno Coltrane puoselėto free skambesio.



„Grencso Realtime Collective" (Vengrija)

REKLAMA

István Grencsó – sax

Hans van Vliet - trombone

Ernő Hock - double bass

Róbert Benkő - double bass

Istvan Balo – drums

Kertinė šios grupės figūra 53-ejų Istvan Grencso - išradingas improvizatorius, kompozitorius ir pūtikas, kuriam paklūsta ne tik įvairūs saksofonai, bet, esant reikalui, ir etniniai pučiamieji, tokie kaip dudukas ar zurna, o sykiais Grencso kolektyvo skambesių paletę papildo netgi buities rakandai. Vengrų improvizacinės muzikos tėvu ir savarankiškos vengrų džiazo mokyklos patriarchu vadinamą Istvaną Grencso mena ir naujojo džiazo gerbėjai Lietuvoje iš pasirodymų Vilnius Jazz festivaliuose 1988 su Mihay Dresch`o kvartetu bei 2002 su grupe „Kampec Dolores".

REKLAMA
REKLAMA

„Grencso Realtime Collective" pagrindas - pats Istvanas Grencso bei nuolatinis jo bendražygis, eksperimentiniais džiazo bei etninės muzikos junginiais garsėjantis bosistas Robert Benko, aplink šį duetą skirtingose programose buriasi įvairios Vengrijos džiazo asmenybės. „ArtScape" programoje Vengrijos džiazą pristatančiame „Grencso Realtime Collective", groja dažnas Istvano Grencso projektų dalyvis olandų trombonininkas Hans van Vliet, o projekto pulsą sustiprina antras kontrabosininkas Ernő Hock bei įstabus būgnininkas Istvan Balo.

Projektas „Artscape" yra nacionalinės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009" dalis.

Bilietus į renginį platina Tiketa, kaina – 30, 50 Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų