REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

V. Putinas vietoje „Eurovizijos“ nori rengti „Interviziją“

Rusijos premjeras Vladimiras Putinas netikėtai pareiškė norįs, kad Rusija ir jos karinės sąjungininką sukurtų alternatyvų renginį „Eurovizijos“ dainų konkursui. Jis teigė, kad naujasis dainų konkursas turėtų vadintis „Intervizija“.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos premjero teigimu, konkurse dalyvautų Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos narės. Šiam 6 valstybių gynybos blokui šiuo metu priklauso Rusija, Kinija, Kazachstanas, Kirgizija, Tadžikistanas ir Uzbekistanas. Indija, Iranas, Mongolija ir Pakistanas šioje organizacijoje turi stebėtojų statusą.

REKLAMA

„Premliminarios diskusijos dėl šios idėjos vyks tarp Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos kultūros ministrų. Atrodo, kad šią idėją verta įgyvendinti“ - kalbėjo Kinijoje viešintis Rusijos vyriausybės vadovas.

„Intervizija“ anksčiau vadinosi sovietų biurokratų Rytų bloko šalyse aštuntame dešimtmetyje pradėtas rengti dainų konkursas. Šis konkursas žlugo vos po 4 metų, o komunistų biurokratai sąjungoje ėmė transliuoti daugiau dėmesio pritraukusį „Eurovizijos“ konkursą.

Kaip pastebi analitikai, V. Putino siekis rengti naują dainų konkursą yra itin susijęs ir su Rusijos geopolitinėmis ambicijomis. Kai praėjusiais metais Dima Bilanas laimėjo „Eurovizijos“ dainų konkursą, V. Putinas nusiuntė jam telegramą teigdamas, kad tai „yra visos Rusijos pergalė“. Šiemet Rusija nepagailėjo net 26 mln. svarų „Eurovizijos“ dainų konkursui rengti. Kremliui pergalė konkurse ir teisė rengti „Eurovizijos“ konkursą reiškė ne ką kitą kaip dar vieną įrodymą, jog Rusija grįžta į galingiausių pasaulio valstybių gretas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų