REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį JAV doleris toliau pigo prieš pagrindines valiutas. JAV dolerį neigiamai veikė tiek geros, tiek blogesnės naujienos.  Šiandien taip pat bus sulaukta nemažai makroekonominių rodiklių.

REKLAMA
REKLAMA

Europos ir JAV akcijų rinkose vyravo pakilios nuotaikos, indeksai stipriai kilo aukštyn. Teigiamą tonusą palaiko pradėti skelbti bendrovių rezultatai. Vakar lyderiavo bankų sektoriaus akcijos, kurias investuotojai puolė pirkti JAV bankui „JP Morgan“ paskelbus geresnius nei laukta rezultatus.

REKLAMA

Pingantis JAV doleris stipriai palaikė žaliavų rinką. Aukso kaina vėl buvo pakilusi į naujas visų laikų aukštumas – 1070.57 JAV dolerio už unciją. Naftos barelio kaina pirmą kart šiais metais perkopė 75 JAV dolerių kartelę ir priartėjo prie 76 JAV dolerių.

EUR/USD valiutų poros kursas trečiadienį pakilo į naujas 14 mėnesių aukštumas (1.4944). Baigiantis vakarykštei Niujorko prekybos sesijai kursas rodė 0.48% kilimą iki 1.4925. Ketvirtadieninėje prekybos sesijoje EUR/USD išlaikė augimo kryptį bei kilo į naujas aukštumas (1.4960).

REKLAMA
REKLAMA

Vakar paskelbti euro zonos rugpjūčio mėn. pramonės produkcijos duomenys atitiko analitikų lūkesčius (0.9%). Palyginti su liepa, pramonės produkcija padidėjo 0.7% punkto. JAV pardavimai mažmeninėje rinkoje rugsėjo mėn. sumenko 1.5%, tačiau kritimas buvo mažesnis nei prognozuota (2%). Smukę mažmeniniai pardavimai atspindi vis dar sudėtingą padėti vartotojų tarpę, kurią labiausiai sunkina didelis nedarbas. Tačiau rinkos dalyviai naujienas buvo linkę priimti kaip pozityvias ir tai didino rizikingesnių aktyvų paklausą

Didžiausią „smūgį“ JAV doleriui sudavė Federalinio rezervų banko (FED) posėdžio ataskaita. Apie monetarinės politikos griežtinimą ir finansinio skatinimo mažinimo programą jokių debatų nebuvo negirdėti. Ankstesnes FED vadovo B.Bernanke optimistinės ir JAV doleriui palankios gaidos apie palūkanų didinimą „iš kart kai tik bus įmanoma“ buvo greitai pamirštos. Taip pat buvo pateikta siūlymų dar labiau padidinti būsto paskolomis garantuotų vertybinių popierių supirkimą. Beje pastebėtina, kad nuomonės svarbiausiais klausimais nebuvo vieningos. Panašus scenarijus vystėsi ir anglijos centrinio banko štabe. Svarui tuomet tai kainavo paknakai skaudžiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiandien iš euro zonos ir JAV bus sulaukti vartotojų kainų pokyčiai, kaip ir kiekvieną ketvirtadienį JAV praneš savaitines bedarbių paraiškas. Taip pat JAV bus skelbiami gamybos sektoriaus indeksai, parodantys ateitis lūkesčius.

GBP/USD kursas pakilo 0.36% iki 1.5981, EUR/GBP pasistiebė 16p. iki 0.9341. D.Britanijoje nedarbo lygis rugpjūčio mėn. laikėsi aukščiausiai buvo 1996 metų, tačiau vakar paskelbti darbo rinkos duomenys buvo kiek geresni nei prognozuoti. Naujų bedarbių paraiškų skaičius siekė 20.8 tūkst., nors tikėtasi 25.1 tūkst. Šiandien iš D.Britanijos makroekonominių naujienų nebus sulaukta.

USD/JPY kursas vakar nusileido 0.32% iki 89.41. Japonijos centrinio banko komentarai apie šalies ekonomiką buvo pakankamai pozityvūs, nors ir išreikši nuogąstavimai dėl išliekančios nuosmukio grėsmės. Netiesiogiai buvo prabilta apie galimas monetarinės politikos griežtinimo strategijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų