REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas žada ištaisyti visas klaidas, kurios galimai buvo padarytos tiriant pedofilijos skandalą.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, kiekvienas kaltas asmuo turės prisiimti atsakomybę ir atsakyti už tai.

"Institucijos dirba. Jos daro klaidų. Klaidas ištaisysime visas, kurios yra padarytos. Kiekvienas kaltas žmogus, kuris padarė klaidą, turės prisiimti atsakomybę ir atsakyti už tai. Visos bylos bus ištirtos", - po trečiadienį vykusio uždaro Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto posėdžio žurnalistams sakė A. Valantinas.

REKLAMA

Generalinis prokuroras apie Kauną sukrėtusį skandalą kalbėjo santūriai. Žurnalistams jis paaiškino, kad ikiteisminis tyrimas negali vykti viešai. "Manau, kad dalis problemų, susijusių su šituo tyrimu, kilo tada, kai tas tyrimas buvo perkeltas į viešąją erdvę", - sakė A. Valantinas.

Jis užtikrino, kad atliekamas išsamus ir platus tarnybinis patikrinimas. "Jau vakar įvardinome kelis pareigūnus ir turime pagrįstų manymų, kad jie ne visiškai tinkamai elgėsi tirdami šitą bylą, ir manau, kad artimiausiu metu turėsime ir šitų pareigūnų įvertinimą", - sakė A. Valantinas.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinis prokuroras sakė nematąs sistemos didesnių bėdų. "Taip - mes turime problemų su atskiromis bylomis, taip - mes turime skundų, taip - mes turime nepatekintų žmonių, bet aš noriu labai aiškiai akcentuoti, kad už kiekvienos bylos stovi labai konkretus ir atsakingas pareigūnas. Tas konkretus pareigūnas ir atsako už šitą bylą. Bet kokiu atveju anksčiau ar vėliau jo veikla bus patikrinta ar gali būti patikrinta ir susilauks to atpildo, kurio jis nenusipelnė", - užtikrino A. Valantinas.

Jis žurnalistams patvirtino, kad pedofilijos bylą tyręs Vilniaus apygardos prokuroras Nerijus Bieliauskas palieka tarnybą, tačiau priežasčių nenurodė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Deja, ir man jis tų priežasčių nenurodė. Taip, aš tik turiu jo pareiškimą, kad jis nori išeiti savanoriškai. Aš tikrai nenorėčiau kalbėti prielaidomis, nes jūs tuoj sukursite visokių versijų. Taip, tai žmogus, kuris tyrė šitą bylą. (...) Jis buvo tyrimo grupėje", - lakoniškai atsakė A. Valantinas.

Trečiadienį Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitete generalinis prokuroras A. Valantinas atsakinėjo į jam pateiktą klausimyną "Dėl aplinkybių, susijusių su D. Kedžio skundais, tyrimo".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų