REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį pasaulinėje valiutų rinkoje JAV doleris pigo prieš pagrindines porininkes. Šiandien ryte JAV doleris toliau silpnėjo, tačiau galutinę dienos valiutų kursų kryptį turėtų padiktuoti skelbiamos naujienos iš JAV.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindiniai Europos akcijų rinkų indeksai vakar smuko daugiau nei po 1%. Po permainingos prekybos pagrindiniai JAV fondų rinkos indeksai Dow Jones ir S&P 500 smuktelėjo atitinkamai 0.15% ir 0.28%. Akcijų kainas labiausiai veikė pradėti skelbti kompanijų veiklos rezultatai.

REKLAMA

Susilpnėjęs JAV doleris padėjo naftos kainai pakilti beveik iki 75 JAV dolerių. Aukso paklausa rinkoje taip pat išlieka stipri, o kaina gerina visų laikų rekordus. Šiandien ryte uncijos kaina buvo pakilusi iki 1069.87 JAV dolerių.

EUR/USD valiutų poros kursas antradienį pakilo 0.54% iki 1.4853. Šiandien rytinėje Azijos prekyboje euras išlaikė augimo kryptį. Paskelbti ZEW Vokietijos ir euro zonos investuotojų pasitikėjimo indeksai buvo prastesni nei prieš mėnesį. Tačiau tai anaiptol nereiškia, jog investuotojai mano  ekonomiką vėl nersiant į recesiją. Veikiau ekonomika yra pradedama vertinti ne pagal lūkesčius, o pagal faktinius duomenis.Net ir optimistiškiausiai nusiteikusiems investuotojams tampa aišku, jog staigaus prisikėlimo nereiktų laukti.

REKLAMA
REKLAMA

Eurui palankios buvo nerimstančios kalbos bei debatai apie pasaulio centrinių bankų rezervų valdymą. Banko „Barclays“ duomenimis, sparčiai auginami centrinių bankų valiutos rezervai papildomi ne JAV doleriais, o eurais arba Japonijos jenomis. Dėl šios priežasties dalis investuotojų nesitiki JAV dolerio brangimo, kadangi centriniai bankai yra pagrindiniai rinkos žaidėjai ir nuo jų vykdomos politikos iš esmės priklauso kursų kryptys.

Šiandien pagrindinės valiutų poros kursą gali įtakoti JAV mažmeninės prekybos duomenys bei FED posėdžio ataskaita. Prognozuojama, kad mažmeniniai pardavimai krito 2%, kadangi prastėjanti padėtis darbo rinkoje bus dar stipriau pažeidusi vartotojus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

GBP/USD kursas vakar pakilo 0.75% iki 1.5917, EUR/USD smuktelėjo 20 p. iki 0.9331. Svarą teigiamai veikė Anglijos centrinio banko (BOE) valdybos nario C.Bean komentaras, jog finansinio skatinimo programos pagaliau davė teigiamų rezultatų. Pozityvūs komentarai iš BOE  sulaukti po pakankamai ilgos pertraukos, tačiau tai dar nereiškia, kad bankas toliau neplės aktyvų supirkimo programos. Metinis D.Britanijos vartotojų kainų indeksas rugsėjo mėn. smuko nuo 1.6% iki 1.1% ir buvo žemiausias per pastaruosius penkis metus. Šiandien D.Britanija skelbs darbo rinkos duomenis.

USD/JPY kursas antradienį smuktelėjo vos 15 p. iki 89.7, tačiau trečiadienį pradėjo ženkliu kritimu. Japonijos finansų viceministras N.Minezaki teigimu, JAV doleris ir toliau gali pigti. Japonijos jeną brangsta ne dėl pačios stiprybės, o dėl nusilpusio JAV dolerio. Anot jo, Japonijos centriniam bankui kištis į rinką vien dėl to, kad jena stiprėja – nėra reikalo. Šiandien ryte Japonijos centrinis bankas paskelbė, kad bazinė palūkanų norma, kaip ir tikėtasi, liko nepakeista (0.1%).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų