REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pedagogams su valdžia pavyko susitarti, kad jų darbo užmokesčio fondas mažės ne kaip visoms kitoms valstybės institucijoms 10 proc., o 5 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip po susitikimo su švietimo darbuotojų profesinių sąjungų atstovais sakė Premjeras Andrius Kubilius, pedagogai yra išskirtinė struktūra, tad jiems nebus taikomas 10 proc. darbo užmokesčio fondo mažinimas. Darbo užmokesčio fondas 5 proc. taip pat bus mažinamas kultūros darbuotojams, policijos ir krašto apsaugos statutiniams pareigūnams. A. Kubiliaus teigimu, mokytojų atlyginimai dėl to neturėtų pakisti.

REKLAMA

"Visoms institucijoms darbo užmokesčio fondus mažiname 10 proc. ir manome, kad tokį darbo užmokesčio sumažinimą sugebėsime realizuoti. Galbūt šiek tiek sumažindami etatų, galbūt dar rasdami kitų būdų, kaip taupyti darbo užmokesčio lėšas. Pedagogams, mokykloms mažiname darbo užmokesčio fondus tik 5 proc., o individualių atlyginimų, bazinių koeficientų neliečiame", - po susitikimo žurnalistams teigė Premjeras.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) pirmininko pavaduotojas Eugenijus Jesinas pasidžiaugė, kad pedagogai išskirti iš kitų socialinių grupių, nes pastariesiems mažinimas bus dvigubai mažesnis negu kitiems.

REKLAMA
REKLAMA

"Dar vienas pasiekimas, kad bazinė alga nebus mažinama ir mokytojų koeficientas taip pat nebus mažinamas. O toliau ministerijoje kalbėsime konkrečiai, kaip tai įmanoma padaryti", - sakė LŠDPS atstovas.

Pasak E. Jesino, mažinti galima apkarpant mokinio krepšelį ar mokykloms leidus savarankiškai disponuoti savo lėšomis. Kita vertus, jis atmetė Premjero siūlymą taupyti mažinant etatus. E. Jesino teigimu, mokslo metai jau prasidėję, mokytojams paskirstyti darbo krūviai. Be to, jokie teisės aktai neleidžia šių krūvių perskirstyti. Atleistas galėtų būti tik techninis mokyklos personalas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LŠDPS pirmininko pavaduotojas patikino, kad nors jiems ir buvo padaryta išimčių, tačiau kitą savaitę neatsisakoma planuojamo mitingo.

Kaip ELTA jau skelbė, piktindamiesi švietimo politika mokytojai tęsia rugsėjį pradėtą protestų akciją. Spalio 21-ąją jie rinksis prie Vyriausybės. Pedagogai reikalaus sustabdyti švietimą žlugdančius nutarimus ir pasirašyti kolektyvinę sutartį bei susitarimą dėl ilgalaikės darbo užmokesčio programos vykdymo. Numatoma, kad vyksiančioje protesto akcijoje dalyvaus apie tūkstantį mokytojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų