REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Lietuvos energijai“ leista atlikti planavimo organizatoriaus funkcijas rengiant specialųjį planą Lietuvos–Lenkijos elektros jungties statybai. Specialusis planas bus rengiamas 400 kV elektros perdavimo oro linijai nuo Alytaus transformatorių pastotės iki Lenkijos respublikos sienos. Iš viso Lietuvos pusėje linijos ilgis sieks apie 48 km.

REKLAMA
REKLAMA

„Šis Energetikos ministerijos leidimas yra itin svarbus žingsnis ruošiant Lietuvos–Lenkijos jungties statybos teritorijų planavimo dokumentus. Tai įgalina „Lietuvos energiją“ kreiptis į savivaldybes ir kitas institucijas dėl planavimo sąlygų išdavimo ir spartinti specialiojo plano rengimo procedūras“, – sakė „Lietuvos energijos“ generalinis direktorius Aloyzas Koryzna.

REKLAMA

Specialiojo plano rengimu rūpinsis Lietuvos ir Lenkijos elektros jungties parengiamuosius darbus vykdančios bendrovės „LitPol Link“ atrinktas konsultantas.

„Sprendimas dėl specialiojo plano organizatoriaus funkcijų suteikia tvirtą pagrindą, į procesą įsijungus šio plano rengėjui, teisingai atlikti visus teisės aktuose numatytus darbus. Pirkimų procesą šiam darbui planuojame pabaigti kitą savaitę“, – sakė „LitPol Link“ valdybos pirmininkas Jaroslav Neverovič. Pasak jo, projektas vyksta glaudžiai bendradarbiaujant su „Lietuvos energijos“ specialistais, elektros jungties funkcionavimo sprendimai derinami su „PSE Operator“ – Lenkijos elektros energijos perdavimo sistemos operatoriumi.

REKLAMA
REKLAMA

2009 m. „LitPol Link“ parengė technines užduotis konsultantams ir paskelbė konkursus atlikti poveikio aplinkai vertinimą dėl statybos galimybių Lietuvos pusėje ir galimybių studiją esamos Alytaus transformatorių pastotės rekonstrukcijai.

Specialųjį planą planuojama parengti iki 2010 m. pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų