REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitais metais planuojamas Teisingumo ministerijos biudžetas bus 40 proc. mažesnis už 2006 metais gautus asignavimus.

REKLAMA
REKLAMA

Mažinant išlaidas, 2010 metų biudžeto plane ministerijai bei jos valdymo sričiai priskirtoms įstaigoms (išskyrus Kalėjimų departamentą prie Teisingumo ministerijos) numatyta skirti 63,9 mln. litų (neįtraukiant įsipareigojimų teisėjams dėl nesumokėtos darbo užmokesčio dalies vykdymo, perimto iš Finansų ministerijos).

REKLAMA

Tai keturiasdešimčia nuošimčių mažiau nei 2006 metais, kuomet ministerija veiklai vykdyti gavo 106,2 mln. litų. Teisingumo ministro Remigijaus Šimašiaus teigimu, įgyvendindama išlaidų taupymo politiką, ministerija per šiuos metus optimizavo savo veiklą bei ėmėsi efektyvių lėšų taupymo priemonių: peržiūrėtos įstaigos administravimo išlaidos, pertvarkyta ministerijos struktūra, apkarpytos išlaidos reprezentacinėms, ūkio ir kitoms neprioritetinėms reikmėms.

REKLAMA
REKLAMA

Lyginant su 2009-ųjų metų pradžioje patvirtintu biudžetu, kitąmet bendros išlaidos mažės 27 proc., iš kurių asignavimai darbo užmokesčiui bus sumažinti 25 proc., o turto įsigijimui bus skiriama 61 proc. mažiau. Darbo užmokesčiui numatomos lėšos mažesnės nei 2006 metų, o dalies kitų išlaidų mažėjimas skaičiuojamas ne procentais, o dešimtimis kartų, pvz. kanceliarinėms ir kitoms išlaidoms jau šiemet skirta 25 kartais mažiau pinigų, kitąmet jos bus dar labiau karpomos.

R. Šimašiaus teigimu, esama situacija ir poreikis taupyti reikalauja ženkliai mažinti visas išlaidas kartu priimant ir nelengvus sprendimus atleisti realiai dirbančius žmones. Ministerijoje ir jai pavaldžiose įstaigose šiemet iš viso buvo atsisakyta daugiau nei 70 darbuotojų bei panaikinta per 200 laisvų pareigybių. Ministro teigimu, optimizavus struktūrą, darbuotojams nebeteks siūlyti nemokamų atostogų, o ministerijos veikla planuojama stabiliau. Ministerijos struktūra pertvarkyta dar pirmą šių metų pusmetį, taip pat peržiūrėtos visų valdymo sričiai priskirtų įstaigų funkcijos, tęsiamas jų veiklos optimizavimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų