REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kurie šalies bankai pradėjo blokuoti kreditines korteles dėl galimų duomenų vagysčių. „Swedbank“ jau yra blokavęs apie 400, "Danske" bankas - 600 kreditinių mokėjimo kortelių.

REKLAMA
REKLAMA

Kreditinių kortelių blokavimo, anot bankininkų, prireikė, kai prieš keletą dienų buvo gauti pranešimai iš „MasterCard“ ir „Visa“ kompanijų. Juose pranešama, kad kai kurių klientų kortelių duomenys galėjo būti pavogti, praneša naujienų portalas Delfi.lt.

REKLAMA

„Iš tarptautinių mokėjimo kortelių organizacijų bankas gavo informacijos apie tai, kad kai kurių klientų mokėjimo kortelių duomenys galėjo neteisėtai tapti žinomi tretiesiems asmenims. Todėl siekiant užtikrinti mokėjimo kortelių duomenų saugumą kai kurių klientų mokėjimo kortelės yra blokuojamos ir keičiamos nemokamai“, – Delfi.lt sakė „Swedbank“ Komunikacijos skyriaus vadovė Jorūnė Juodžbalytė.

Siekiant visiško duomenų saugumo bankas primena, kad mokėjimo kortele turi naudotis tik tas asmuo, kurio vardu ji yra išduota ir PIN kodas turi būti žinomas tik pačiam klientui (tai yra, mokėjimo kortelės PIN kodą reikia saugoti atskirai nuo mokėjimo kortelės, ant mokėjimo kortelės ar ant kartu su ja laikomų daiktų nerašyti mokėjimo kortelės PIN kodo, įsiminus PIN kodą nedelsiant sunaikinti PIN kodo voką ir pan.). Klientas jokiais atvejais neturi atskleisti PIN kodo tretiesiems asmenims, net jei tai banko darbuotojai, nurodo Delfi.lt.

„Taip pat klientams nuolat primename, kad jie būtų dėmesingi naudodamiesi mokėjimo kortele, ypač atsiskaitydami nežinomoje ar neįprastoje vietoje - užsienyje, internetu ar telefonu. Būnant užsienyje siūlome naudotis tik patikimų ir žinomų bankų bankomatais, pavyzdžiui, bankomatais, įrengtais bankų padaliniuose - tokiu atveju, kilus neaiškumams besinaudojant bankomatu, iš karto yra galimybė kreiptis į banko padalinio darbuotoją pagalbos“, – sakė J. Juodžbalytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų