REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tvyranti įtampa tarp Gruzijos ir Rusijos dar labiau paaštrėjo, kai supervalstybės specialiosios tarnybos vadovas apkaltino šią Pietų Kaukazo šalį bendradarbiavimu su teroristais.

REKLAMA
REKLAMA

Gruzijos Vidaus reikalų ministerija (VRM) ir parlamentas antradienį paneigė Rusijos Federalinės saugumo tarnybos (FST) pranešimus, jog Gruzijos specialiosios tarnybos bendradarbiauja su teroristine "Al-Qaeda" grupuote.

REKLAMA

Gruzijos VRM administracijos vadovo Šoto Chizanišvili teigimu, "šie Rusijos pareigūnų pranešimai yra visiškas melas ir dezinformacija", informuoja agentūra "Trend News".

"Gruzijos specialiosios tarnybos laikosi tarptautinių normų ir nebendradarbiauja su teroristais", - pabrėžė Gruzijos VRM administracijos viršininkas Š.Chizanišvili.

Taip pat Rusijos FST pranešimus atmetė ir Gruzijos parlamento pirmininko pavaduotojas Patas Davitaja, juos įvardydamas kaip absurdiškus.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį Rusijos FST vadas Aleksandras Bortnikovas Gruzijos specialiąsias tarnybas apkaltino bendradarbiavimu su islamo fundamentalistų grupuote "Al-Qaeda" ir ginklų jiems tiekimu.

Gruzijos parlamento vicepirmininko P.Davitajos teigimu, jokių "Al-Qaeda" atstovų jų šalyje nėra ir negali būti, nes Tbilisis laikosi tarptautinių normų. "Tai atmetama", - pabrėžė deputatas.

Gruzijos parlamento Juridinių klausimų komiteto vadovas Pavlas Kublašvilis nurodė, jog Rusijos FST vadovo teiginiai yra neteisingi.

"Šių žmonių fantazijos yra pritrenkiančios. Aš manau, visa tai kyla dėl to, kad Rusijos FST nesulaukė reikiamo rezultato dėl kitos panašios informacijos išplatinimo ir negalėjo pakeisti tarptautinės bendruomenės nuomonės dėl Gruzijos nuostolių. Todėl FST dabar stengiasi sugalvoti naujas istorijas apie Gruziją, kad neigiamai prieš mus nuteikti partnerius Amerikoje ir Europoje", - įvardijo Gruzijos parlamento komiteto vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad Rusijos FST mestais kaltinimais Gruzijai yra siekiama sudaryti "aštrų foną" šiandien prasidėjusiuose Rusijos užsienio reikalų ministro Sergėjaus Lavrovo ir JAV sekretorės Hilari Klinton derybose.

Rusijos FST vadovas A.Bortnikovas yra nurodęs, kad Gruzija padėjo vykti į Čečėniją teroristams ir perduoti ginklams į Dagestaną. A.Bortnikovo duomenimis, šįmet Šiaurės Kaukaze jau pavyko užkirsti kelią 45 teroristiniams išpuoliams.

Pranešama, esą šįmet Rusijos specialiosios tarnybos jau sulaikė 178 kovotojus, iš kurių vienas - "daktaru Muchamedu" tituluojamas teroristas iš Alžyro. Šis teroristas, anot A.Bortnikovo, grupuotės "Al-Qaeda" buvo siųstas į Rusiją, kad koordinuotų teroristų veiklą Dagestane.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų