REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) Klaipėdos miesto apylinkės teismo nutartį dėl Gintarui Einikiui skirtos administracinės nuobaudos už vairavimą neturint teisės paliko galioti nepakeistą.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos miesto apylinkės teismas praėjusių metų birželio 28 d. nutartimi buvo skyręs krepšininkui G. Einikiui maksimalią 2500 litų baudą už tai, kad jis 2008 metų gegužės 4 dieną vairavo automobilį neturėdamas teisės vairuoti transporto priemonės.

REKLAMA

Klaipėdos miesto vyriausiasis policijos komisariatas apeliaciniu skundu prašė LVAT panaikinti pirmosios instancijos nutartį ir priimti naują sprendimą - skirti griežtesnę nuobaudą (administracinį areštą). Vyriausiasis administracinis teismas apeliacinį skundą atmetė.

Teismas pabrėžė, kad Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato administracinio arešto nuobaudą skirti tik išimtiniais atvejais. To reikalauja ir Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencija bei Europos Žmogaus Teisių Teismo jurisprudencija.

Kaip teigiama LVAT nutartyje, pažeidėjui yra paskirta maksimali bauda, o ši teisės normos sankcija areštui yra alternatyvi.

LVAT teisėjų kolegija taip pat pabrėžė, kad nuo paskutinio G. Einikio pažeidimo iki šioje byloje minimo pažeidimo yra praėję daugiau kaip metai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų