REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad kitų metų biudžete Vyriausybė atlyginimų nemažina niekam, o biudžetininkus ragina ieškoti įvairių taupymo būdų.

REKLAMA
REKLAMA

„Atlyginimų mes nemažiname niekam, mažiname darbo užmokesčio fondus. Biudžetininkai patys privalo susimažinti etatų arba rasi būdų kaip kitaip sutaupyti. Visoje valstybės tarnyboje, tai yra, viešajame administravime, mes mažiname 10 proc. Manome, kad dalyje įstaigų dar galima mažinti ir etatų skaičių, o kitą dalį įvairiais kitais būdais sutaupyti“, – interviu Lietuvos radijui antradienį kalbėjo Premjeras.

REKLAMA

Anot jo, pedagogams, kultūros darbuotojams, statutiniams pareigūnams ir krašto apsaugai užmokesčio fondai bus mažinami 5 proc.

„Nes šiose srityse mes šiuo metu nematome galimybių nesugriaunant kai kurių struktūrų, ypač statutinėse organizacijose, mažinti darbo užmokesčio fondą tais pačiais 10 proc.“, – kalbėjo A. Kubilius.

Vyriausybės vadovo teigimu, lėšos Privalomojo sveikatos draudimo fondui, iš kurio finansuojama sveikatos apsauga, mažės beveik 10 proc.

REKLAMA
REKLAMA

„Sveikatos apsaugoje darbo užmokesčio fondų Vyriausybė iš viso neturi galimybių reguliuoti, tai reguliuoja Privalomojo sveikatos draudimo fondas. Sveikatos apsaugoje fondo apimtis bus mažesnė beveik 10 proc. Kaip jie tą sumažėjusį fondą paskirstys ir kaip tai palies atlyginimus, Vyriausybė negali įtakoti“, – teigė A. Kubilius.

Anot Premjero, kitų metų biudžetas mažėja iki 2006 metų lygmens.

„Jeigu palygintume 2008 ir 2010 metų biudžeto pajamas kartu su Europos Sąjungos pinigais ir vadinamosiomis specialiosiomis lėšomis, skirtumas toks, kad 2008 metais tokios pajamos buvo 25 mlrd. litų, 2010-aisiais – 20 mlrd. litų, ir tai labai panašu į tai, ką turėjome ir 2009 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jeigu pažiūrėti į valstybės biudžeto, tik mūsų mokesčių mokėtojų sumokamas sumas, tai 2010 metais turėsime 11,3 mlrd. litų, jei įgyvendinsime tas priemones, kurias esame numatę. Jei neįgyvendintume, turėtume 10 mlrd. 670 mln.litų.   Tuo tarpu 2008 metais pajamos siekė 18 mlrd. litų , o šiais metais tokių pajamų yra 12 mlrd. litų“, – teigė A. Kubilius.

Anot jo, Vyriausybė vis dar nesvarsto apie progresinių mokesčių įvedimą. „Progresiniai mokesčiai būtų ne taupymas, o papildomų pajamų paieška. Mes, kalbėdami su socialiniais partneriai, esame sutarę, kad kitais metais neįvedinėsime jokių naujų mokesčių. Apskritai skelbiame mokesčių keitimui tam tikrą moratoriumą ir esame sutarę, kad būtų įgyvendintos tik kelios mokestinės priemonės“, – sakė Premjeras.

Jo teigimu, kol kas Vyriausybės planuose – ketinimai 2 proc. padidinti „Sodros“ įmokas, iki 15 proc. sumažinti pelno mokestį įmonėms, o mikroįmonėms pelno mokestį mažinti nuo 13 iki 7,5 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų