REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujoji sąjunga (socialliberalai), inicijavusi akciją prieš pensijų mažinimą, surinko per 25 tūkst. piliečių parašų po peticija Prezidentei Daliai Grybauskaitei.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai antradienį spaudos konferencijoje pranešė Naujosios sąjungos lyderis Artūras Paulauskas.

REKLAMA

Pasirašantieji po peticija "Dėl gėdingo senatvės pensijų mažinimo" prašo šalies vadovės netvirtinti Vyriausybės ir Seimo sprendimų mažinti senatvės pensijas.

Pasak A. Paulausko, šios savaitės ketvirtadienį parašų rinkimo akcija bus organizuota vienu metu visoje Lietuvoje. "Kartu tai signalas valdantiesiems nejuokauti ir nebandyti žmonių kantrybės. Akcija prieš pensijų mažinimą vyks per visą įstatymų projektų svarstymo Seime laikotarpį", - sakė A. Paulauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Naujosios sąjungos lyderio, pensininkai pasiryžę piketuose, mitinguose ginti savo teisę į orią senatvę.

"Kaip reikia išgyventi iš 600 litų, niekas negali pensininkui atsakyti. Tada belieka tik jį paguosti. Bet, kaip sako lietuvių liaudies išmintis, "žodžiais sotus nebūsi". 600 litų yra skurdo riba, tai yra riba, už kurios prasideda netikėjimas vadžia, ateitimi ir pagaliau - savo valstybe. Norėtųsi paklausti Tėvynės sąjungos - krikščionių demokratų partijos narių, jų lyderių, ar jie supranta, ką jie daro, ar jie sąmoningai griauna valstybę, kurią visi kartu atkūrėme 1990 m. kovo 11 d.?" - klausė A. Paulauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pensijų mažinimo fone, jo pastebėjimais, ypač keistai atrodo Seimo narių bandymas ginti savo atlyginimus, kanceliarines išlaidas, išlaidas automobiliams. Jo įsitikinimu, tautos atstovas negali keliasdešimt kartų geriau gyventi negu jį išrinkęs pilietis.

"Šiandien Seimo nario pasirodymas kaime su "Lexus" markės automobiliu demonstruoja jo puikybę, nesupratimą, kokioje situacijoje gyvena žmonės ir žemina Seimą, kaip tautos atstovybę.Taigi laukti liko nedaug. Ar pasikėsinus į skurdžiausiai gyvenančių žmonių pajamas, išsijudins visuomenė, ar žmonės nusimes baimės, netikėjimo savo jėgomis rūbą, ar pagaliau šios šalies šeimininkai - Lietuvos piliečiai - pareikalaus iš savo tarnautojų (Seimo narių, Vyriausybės narių, Prezidentės) vykdyti jų valią? Pagyvensim - pamatysim" ,- sakė A. Paulauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų