REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepaisant ekonominio nuosmukio poveikio Baltijos šalims, išlaidų mažinimas Lietuvos bankuose neturėjo įtakos elektroninei bankininkystei – bendrasis vertinimas išliko beveik identiškas 2008 metų rezultatams.

REKLAMA
REKLAMA

Tai paaiškėjo paskelbus 2009 metų Baltijos regiono bankų teikiamų elektroninės bankininkystės paslaugų tyrimo rezultatus, kurį atlieka Metasite Business Solutions. Šiais metais pirmą kartą buvo vertinama ir klientų mobiliosios bankininkystės patirtis, naudojant išmaniuosius telefonus iPhone.

REKLAMA

Ryškiausias pokytis – DnB Nord rezultatai reagavimo į klientų elektroninius užklausimus kategorijoje pakilo 18 proc., lyginant su praėjusiais metais. DnB Nord Lietuvoje taip pat tapo naujuoju elektroninės bankininkystės lyderiu, išstūmęs į antrą vietą praėjusiais metais geriausiai įvertintą Swedbank. DnB Nord ; pakilo per penkias pozicijas – iš šeštos vietos į pirmą.

Vertinant klientų mobiliosios bankininkystės patirtį naudojant iPhone išmaniuosius telefonus, paaiškėjo, kad kol kas ne visi Lietuvos bankai yra pasirengę šio prietaiso naudojimui standartinėms elektroninės bankininkystės operacijoms.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo metu elektroninės bankininkystės sistemos buvo vertinamos pagal penkias kategorijas – funkcionalumas, aiškumas, patogumas, bankininkystės mobilumas ir klientų aptarnavimo operatyvumas. Šiandien, spalio 12 d., tyrimas buvo pristatytas penkioliktame Baltijos finansų forume Rygoje.

Tyrimą septintus metus iš eilės atliko Metasite Business Solutions Elektroninės bankininkystės tyrimų padalinys. Metasite Business Solutions tai kompanijateikianti vadybos konsultacijų, rinkodaros komunikacijos ir IT sprendimų paslaugas Baltijos šalyse ir Vakarų Europoje.

Į 2009 metų tyrimą buvo įtraukti 39 mažmeninės bankininkystės paslaugas teikiantys bankai – 12 bankų Lietuvoje, 17 Latvijoje ir 10 Estijoje. Tai didžiausias ir išsamiausias tokio pobūdžio tyrimas Baltijos šalyse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų