REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienio vakarą Tarptautinio Kauno kino festivalio filmai pasieks Vilniaus žiūrovus. Į naujausią šalyje „Pasakos“ kino teatrą kviečia ne tik naujausi, rinktiniai skirtingų pasaulio šalių kūrėjų filmai, bet ir nauji susitikimai su režisieriais.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniuje visą savaitę bus rodoma didžioji Tarptautinio Kauno kino festivalio filmų programos dalis. Savaitės pradžioje žiūrovus iš kėdžių vers filmų programos „Muzika, keičianti pasaulį“ drąsios kino juostos: „All Tomorrow’s Parties“, „Gali būti triukšmo“, „Pašėlęs derinys. Artūro Raselo portretas“ bei artipilnę Kauno žiūrovų salę pravirkdęs filmas „Youssou N’Douras: „Duodu tai, ką myliu“.

REKLAMA

Sostinės kino mylėtojai taip pat pamatys didžiulio Kauno žiūrovų susidomėjimo sulaukusias juostas „Šalti apkabinimai“, „33 gyvenimo scenos“, „Tuoj grįšiu“ ir kitas. Vilniečių laukia ir ypatingas susitikimas: tiesiai iš Niujorko į „Pasakos“ kino teatrą atvyksta filmo „Parneški rozmarinų“ režisieriai – nepriklausomo kino kūrėjai broliai Josh ir Benny Safdie.

Net dvi savaites Kaune vykęs festivalis pritraukė kelis tūkstančius kino mylėtojų, o laikinai atgimęs seniausias Lietuvos kino teatras – „Romuva“ – trumpam išgyveno nostalgiją keliančius „auksinius laikus“, kai į kino salę vos tilpdavo kino gerbėjai. Šiais metais žiūrovus kvietė keturios skirtingos filmų programos, tarp kurių – festivalio naujiena „Visos mūzos“, dedikuota meno ir kūrybos pasauliui. Festivalio metu Kaune parodytos 33 kino juostos, gimusios įvairiausiuose pasaulio kampeliuose: nuo kaimyninių Europos šalių, iki JAV, Kanados ir egzotiškosios Islandijos.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausiai žiūrovų simpatijų Kaune sulaukė prancūzų režisieriaus Philippe Lioret drama „Sveiki atvykę“. Renginio pabaigą gimtajame mieste pažymėjo Prancūzijoje ir Uzbekistane nufilmuota, tarp pasakos ir dokumentikos balansuojanti juosta „Buzkaši – stepių daina“, kurią pristatyti į festivalį atvyko vieną pagrindinių vaidmenų atlikęs pasaulyje pripažintas lietuvių dailininkas Stasys Eidrigevičius ir filmo režisierius Žakas Delsas (Jacques Debs). Abu savaitgalio vakarus su svečiais „Romuvoje“ bendravo Kauno kino publika, o pirmadienį menininkai su festivalio žiūrovais susitiks „Pasakoje“.

Tarptautinis Kauno kino festivalis Vilniuje, kino teatre „Pasaka“ tęstis iki sekmadienio, spalio 18 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų