REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę Seimo Pirmininkė Irena Degutienė atidarys Europos Parlamente vyksiančią 70-osioms Molotovo-Ribentropo pakto metinėms skirtą konferenciją.

REKLAMA
REKLAMA

Briuselyje I. Degutienė ir Seimo narys Emanuelis Zingeris lankysis spalio 13-14 dienomis. Ten vyks Baltijos valstybių parlamentų kartu su Europos Parlamentu ir Europos Komisija rengiama tarptautinė konferencija "Europa 70 metų po Molotovo-Ribentropo pakto".

REKLAMA

Europos Parlamente vyksiančioje konferencijoje numatoma apžvelgti 1939 metų istorinius įvykius, Molotovo-Ribentropo paktą ir jo padarinius tolesnei Europos plėtrai. Taip pat planuojama paminėti 20-ąsias Geležinės uždangos atvėrimo metines ir aptarti būtinus žingsnius, siekiant išsaugoti istorinę atmintį ir gilinti visuomenės informuotumą apie dviejų didžiausių XX a. totalitarinių režimų nusikaltimus.

Konferencijoje pakviesti dalyvauti Europos Parlamento ir Europos Komisijos nariai, akademinė visuomenė, nevyriausybinės organizacijos, ekspertai.

Seimo narys, Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinių okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti pirmininkas E. Zingeris konferencijos dalyviams pristatys nacionalinę patirtį įveikiant totalitarinės praeities padarinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų