REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybės ir Seimo darbą po kaulelį išnarstę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) tarybos nariai ryžosi kritikuoti valdžioje esančius kolegas. Premjeras Andrius Kubilius prisipažįsta, kad klaidų padaryta, tačiau didžiuojasi, jog pavyko išvengti katastrofos.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalį vykusiame TS-LKD tarybos posėdyje griežtų žodžių negailėta Vyriausybei, tačiau daugiausia "pipirų" atseikėta opozicijai, ypač socialdemokratams. Esą į gilią krizės duobę Lietuvą įstūmę kairieji ir dabar užsiima destruktyvia veikla.

REKLAMA

Per tarybos posėdį kalbėjęs premjeras A.Kubilius pabrėžė, kad kraštas gyvena istoriškai unikalų laikotarpį, o nuo to, kaip bandysime įveikti sunkumus, priklausys valstybės ateitis. Anot ministro pirmininko, Vyriausybė ir Seimo TS-LKD frakcija tinkamai sprendžia rimtas problemas. "Neišvengėme klaidų, tačiau išvengėme katastrofų. Pirmiausia finansų sistemoje", - aiškino Vyriausybės vadovas. A.Kubilius džiaugėsi, jo nuomone, sėkmingai įgyvendinamu antikriziniu planu.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras pareiškė, kad konservatorių pradėtomis permainomis patenkinti toli gražu ne visi. Labiausiai dantimis esą griežia socialdemokratai, nes jiems nepatinka valdžios kova su oligarchija, ryžtas naikinti "Leo LT", atpigusi elektra, mažėjančios šilumos kainos. "Todėl nenuostabu, kad jaučiame stiprų pasipriešinimą, senosios nomenklatūrinės sistemos revanšo ir restauracijos siekį", - sakė A.Kubilius.

Socialdemokratų laikysenoje TS-LKD lyderis įžvelgia visišką desperaciją, per kraštus besiliejančią demagogiją ir nuožmią destrukciją. "Socialdemokratai, per metus nesugebėję pateikti konstruktyvių siūlymų, tampa tiesiog geriausiai saugomų paslapčių partija. Pernai jie žinojo, kad ateina krizė, bet laikė tai paslaptyje. Šiemet sako žinantys geriausią planą, kaip įveikti krizę, bet jau beveik metus jį taip pat slepia. O kai atskleidžia pagrindines savo plano nuostatas, belieka stebėtis visišku ekonominiu neraštingumu ir absurdu", - kritikavo A.Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvęs ilgametis konservatorių lyderis, europarlamentaras Vytautas Landsbergis taip pat pliekė politinius oponentus. Tačiau jis negailėjo kritikos ir partijos kolegoms.

Pirmiausia V.Landsbergis pabrėžė, kad valdantiesiems ne visada sekasi tvarkytis su viešaisiais ryšiais. Esą dėl šios priežasties valdžia pati padeda revanšistams. Profesoriaus nuomone, Vyriausybei būtina aiškiau pabrėžti, kad atsakomybė dėl krizės tenka buvusiai socialdemokratų valdžiai.

Nepatenkintųjų Vyriausybės ar Seimo darbu valdančiojoje partijoje esama ir daugiau. Parlamentarė Aurelija Stancikienė priekaištavo, kad TS-LKD deleguoti ministrai neranda laiko užsukti į Seimo frakciją ir paaiškinti savo siūlymus. Esą apie dalį sprendimų frakcijos nariai sužino tik iš žiniasklaidos. A.Stancikienė piktinosi neįgyvendinamomis kai kuriomis Vyriausybės programos nuostatomis, šešėlinės ekonomikos suklestėjimu.

REKLAMA

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas apgailestavo, kad konservatoriams nesiseka rasti bendro sutarimo su koalicijos partneriais. Dėl to, anot jo, nepavyksta baigti liustracijos proceso.

Kiti TS-LKD nariai šiaušėsi dėl užsienio politikos. Pirmiausia jiems kliuvo esą pernelyg glaudus suartėjimas su paskutiniu Europos diktatoriumi vadinamu Baltarusijos prezidentu Aleksandru Lukašenka. Priekaištų išsakyta ir vilčių nepateisinusiai Saulėlydžio komisijai, ir nežinia ką veikiančiam A.Kubiliaus atstovui spaudai Ridui Jasiulioniui.

Roberta TRACEVIČIŪTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų