REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Nors Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė dar rugpjūtį buvo sustabdžiusi patvirtintą tvarką, pagal kurią uostamiesčio Tarybos nariams buvo mokami „vokeliai“, išmokas politikai ir toliau gauna.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos vyriausioji buhalterė Daiva Trečiokienė ve.lt patvirtino, kad Tarybos nariai po 700 litų siekiančias išmokas gavo ir už rugpjūčio, ir už rugsėjo mėnesius.

REKLAMA

Taip yra dėl to, kad Klaipėdos apygardos administracinis teismas po savivaldybės juristų skundo sustabdė K. Vintilaitė potvarkį.

Savivaldybės administracijos Juridinio skyriaus vedėjo pavaduotoja Gražina Eimantaitė teigė, kad teisine kalba yra taip: „Teismas netaikė Vyriausybės atstovo reikalavimo užtikrinti taikytas priemones“.

D. Trečiokienė taip pat patvirtino, kad iš 31 Tarybos nario išmokų vis dar yra atsisakę 9 politikai ir jie nesikreipė dėl prašymo pinigus mokėti.

REKLAMA
REKLAMA

Sužinojusi, kad Tarybos nariai išmokas gavo, K. Vintilaitė kreipėsi į Savivaldybės administracijos direktorių prašydama paaiškinti, kodėl taip įvyko.

„Klaipėdos apygardos administracinis teismas, sustabdydamas mano potvarkį, įsigaliojusį nuo rugpjūčio 1-osios, padarė klaidą. Tai pripažino Vyriausiasis administracinis teismas. Tad už rugpjūčio mėnesį, kuomet nevyko Tarybos posėdžiai, politikai atostogavo, išmokos nepriklausė“, - ve.lt sakė ji. 

Denisas NIKITENKA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų