REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) taryba, šeštadienį vykusiame posėdyje svarsčiusi socialiai jautrius projektus, priėmė keletą nutarimų biudžeto, Nacionalinio susitarimo, sveikatos sistemos ir energetikos pertvarkos bei kitais klausimais.

REKLAMA
REKLAMA

TS-LKD pritarė Seimo Pirmininkės Irenos Degutienės parengtam Seimo statuto pataisų projektui, kuriuo siekiama mažinti parlamentines išlaidas. Partijos taryba rekomendavo Seimo TS-LKD frakcijai balsuoti už šias pataisas ir pasiūlė solidarizuotis savivaldybių tarybų nariams, susimažinant kanceliarinėms bei reprezentacinėms reikmėms skiriamas išmokas, kreipėsi į visas valstybės įstaigas, kad šios susilaikytų nuo premijų ir priedų išsimokėjimo metų pabaigoje tuo atveju, jei būtų sutaupytos darbo užmokesčio lėšos.

REKLAMA

Konservatorių taryba išklausė socialinės apsaugos ir darbo ministrą Donatą Jankauską, kuris pristatė ministerijos ir Vyriausybės parengtą socialinių išmokų pertvarkymo projektą. Taryba jam pritarė, akcentuodama, kad „Sodros“ pajamoms ir toliau mažėjant, o išlaidoms augant, kiltų reali grėsmė pensijų ir pašalpų mokėjimui laiku. TS-LKD mano, kad vienintelis būdas sumažinti „Sodros“ deficitą - solidariai visiems „Sodros“ ir valstybės biudžeto išmokų gavėjams ir įmokų mokėtojams pasidalijant naštą. Didesnių išmokų gavėjams, anot konservatorių, turi tekti didesnė mažinimo našta. Nutarime jie pažymi, kad visi mokamų išmokų perskaičiavimai yra laikini ir taikomi sunkmečio laikotarpiu.

REKLAMA
REKLAMA

TS-LKD tarybos posėdyje taip pat pritarta Vyriausybės ir socialinių partnerių parengtam Nacionalinio susitarimo projektui. Tarybos nutarime rekomenduojama Seimo TS-LKD frakcijai ir visai daugumos koalicijai balsuoti už Nacionalinį susitarimą įgyvendinančių įstatymų projektus, kuriuose Vyriausybė įsipareigoja įgyvendinti nurodytas fiskalinio konsolidavimo ir ekonomikos skatinimo priemones 2010 m.

A. Kubilius savo kalboje ragino aiškiai suvokti tenkančią didelę atsakomybės naštą tiek už dabartinę situaciją, tiek už saugią Lietuvos ateitį. Jis tvirtino, kad Nacionaliniu susitarimu dėl esminių finansų sistemos stabilumo ir ekonomikos atkūrimo principų siekiama socialinės ramybės ir sutarimo ne tik tarp skirtingų visuomenės grupių - profesinių sąjungų, verslo asociacijų ir Vyriausybės, bet ir tarp skirtingų visuomenės kartų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Energetikos ministrui Arvydui Sekmokui tarybos posėdyje pristačius Vyriausybės įgyvendinamos energetikos politikos prioritetus, priimtas nutarimas, kuriuo reiškiama parama Vyriausybės siekiams stiprinti šalies energetinę nepriklausomybę, spartinant pasirengimą naujos branduolinės jėgainės statybai bei sparčiau plėtojant atsinaujinančius ir vietinius energijos šaltinius naudojančią energetiką.

TS-LKD tarybos posėdyje svarstyti ir sveikatos sistemos pertvarkos metmenys. Pritarta sveikatos paslaugų ir sveikatos priežiūros įstaigų tinklo optimizavimui, tačiau rekomenduota tobulinti parengtą stacionarinių asmens sveikatos priežiūros įstaigų tinklo optimizavimo projektą. Projektą pristatęs Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas pažymėjo, kad mažėjant 2010 m. Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetui būtina racionaliau naudoti paslaugoms skiriamas lėšas. Kaip žinoma, nuo 2010 m. naikinant apskritis reikia keisti 52 stacionarinių asmens sveikatos priežiūros įstaigų pavaldumą.

Taryba pritarė Vyriausybės ekonominės politikos krypčiai bei priemonėms. Ūkio ministras Dainius Kreivys pasidžiaugė, kad iš bendro beveik 5,9 milijardo litų vertės ūkio skatinimo priemonių paketo jau yra panaudota apie 2,2 milijardo litų lėšų. Likusių lėšų panaudojimas, anot ministro, yra spartinamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų