REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Juodžiausia Latvijos recesijos stadija pasibaigė, BBC žurnalistams pareiškė Latvijos ministras pirmininkas Valdis Dombrovskis.

REKLAMA
REKLAMA

V. Dombrovskis sakė, kad pirmąjį ir antrąjį šių metų ketvirtį užfiksuoti bendrojo vidaus produkto (BVP) rodikliai rodo, kad ekonominė padėtis stabilizuojasi. Anot premjero, liepos ir rugpjūčio mėnesių rodikliai liudija, kad jau esame dugne, todėl ekonomika daugiau nesmuks.

REKLAMA

ELTA primena, kad pirmąjį šių metų pusmetį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, Latvijos BVP smuktelėjo 18,4 proc. Antrąjį ketvirtį metinis nuosmukis sudarė 18,7 proc.

V. Dombrovskis atmetė šalies nacionalinės valiutos devalvavimo galimybę ir pareiškė, kad šalis daro viską, kad patenkintų Europos Sąjungos reikalaujamą biudžeto deficito ribą. Jo prognozėmis, biudžeto deficitas šiais metais turėtų sumažėti iki 10 proc., o 2010 m. - iki 8,5 procento.

REKLAMA
REKLAMA

Latvijos ekonomika smarkiai nukentėjo nuo pasaulį drebinančios krizės, jos ūkis per balandžio-birželio mėnesius, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, susitraukė 18,7 procento. Šalies nedarbas rugpjūtį šoktelėjo iki 18,3 proc. - tai aukščiausias rodiklis Europos Sąjungoje po Ispanijos.

V. Dombrovskis patvirtino, kad vyriausybinė koalicija pirmadienį ketina surengti „neeilinį posėdį“, kuriame bus aptartas biudžeto mažinimas 325 mln. latų (677,5 mln. dolerių, apie 1,58 mlrd. litų) bei kitos priemonės, skirtos ekonominei krizei įveikti.

Nors V. Dombrovskis pripažino, kad „išlieka nemažai sunkumų, kuriuos teks įveikti“, tačiau pareiškė, kad, jo nuomone, Latvijos ekonominė situacija šiuo metu „stabilizuojasi“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų